Attefallshus Skagen 30kvm Trähuset

30m2, obehandlad, 44mm
ART.NR: 7103220
Funkisinspirerad bod av hög kvalitet från Trähuset.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer
Hjälp med installation?
Vi erbjuder hjälp till fast pris Läs mer

Attefallshus Skagen 30kvm Trähuset

Funkisinspirerad bod av hög kvalitet från Trähuset. Boden har pulpettak och är 30 kvm med flera generösa glaspartier. På framsidan ett skjutdörrsparti av isolerglas, 294,2x198,5 cm, och tre fasta isolerglaspartier om vardera 80x200 cm, samt ett isolerglasfönster, diameter 50 cm. På ena gaveln ett fast isolerglasparti, 80x200 cm och på baksidan en varmförrådsdörr 18°, 80x185 cm, med isolerglas. Takfoten är klädd med bockad alu-zinkplåt.

Monteringsfärdig

Komplett monteringsanvisning samt bygglovsritning medföljer samt finns att ladda ner som pdf. Alla delar ingår i leveransen. Väggblocken är numrerade och färdiga att resa och det är enkelt att bygga huset steg för steg efter monteringsanvisningen. Panelen kommer i lösvirke.Ha alltid en presenning beredd för överraskande regnskurar. Alla delar är obehandlade. Ett bra tips är därför att behandla utsatta delar vartefter för bästa livslängd. Grundolja, utegrundfärg och täckfärg är bra att ha tillgängligt redan när huset sätts upp. Dörren är en 18 graders dörr av högkvalitet vilket innebär att den lämpar sig för utrymme där differensen mellan ytter och innertemperaturen är max 18 grader.
Taket av råspont kläs med papp, schingel eller plåt. Takbeläggning ingår inte. Ett gott råd är att försöka få på takbeläggningen så fort som möjligt.

Isolering

Isolering ingår inte, men det är lätt att regla upp och isolera med mineralull och klä insidan med plywood, OSB-skiva eller gips. Byggskivorna ökar dessutom väggarnas stabilitet. För bättre isolering går det att öka med ytterligare 50 mm mineralull på korsade reglarna för att minimera köldbryggor. Trossbottenskivor ingår inte. Välj gärna fibercementbaserade trossbottenskivor som inte är känsliga för fukt och algpåväxning.

Grundläggning

Grund ingår inte i paketet. På stabil och väldränerad mark kan grundläggningen göras enkel. Gräv bort matjorden på en yta lite större än husets golvmått. Gräv minst ett spadblad djupt. Lägg en markduk på botten och därefter grus minst 150 mm och komprimera väl. Om marken är väldränerad räcker det med trädgårdsplattor och lättklinkerblock som grundstenar annars är det säkrast att gjuta plintar. Ställ ut blocken enligt ritningen. Väg av och justera stenarna så att bärlinorna kommer helt i våg även sinsemellan. Placera en bit syllpapp mellan trävirket och grundstenarna.

Förpackning och leverans

Trähusets stugor är förpackade så att dom kan lagras minst upp till fem år med tillsyn utomhus. Paketen ska inte förvaras inomhus i värme. Dörrpaketet bör ligga under tak det står på paketet.

Alla kollin har pallar monterat under för att ställas direkt på marken. Inga åtgärder behöver göras mer än att skotta bort snön där paketen ska stå. Stugorna levereras till slutkund med en kranbil om inget annat är avtalat.

Kranens arm räcker ca 12 meter.

Tekniska data

Byggarea: 30 kvm
Golvyta: 24,5 kvm
Längd (yttermått): 9840 mm
Bredd (yttermått): 3040 mm
Höjd (yttermått): 2900 mm
Vägghöjd inne: 2100/2560 mm
Väggreglar: 45x95 mm
Ytterpanel: 20x120 mm
Tak: 22x95 mm råspont
Takreglar: 45x145 mm
Taklutning: 12 grader
Takyta: 33 kvm
Takbeläggning: ingår ej
Dörr: varmförrådsdörr 18°, 800x1850 mm, isolerglas
Dörrhandtag, låscylinder: ingår ej
Fönster 1: 1 st skjutdörrsparti, 2492x1985 mm, härdat isolerglas
Fönster 2: 4 st glasparti, 800x2000 mm, härdat isolerglas
Fönster 3: 1 st runt diameter 500 mm, isolerglas
Golvbjälkar: 45x145 mm
Golv: 22x95 mm råspont

Monteringsanvisning

Monteringsanvisning Skagen 30
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 2200
Varumärke Trähuset