Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0771-89 00 89
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 40 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta

Varuinformation

Vattenutkastare
Vattenutkastare med gummipackning som tätning och backventil för utomhus tappkran. För väggtjocklek max 400 mm. En självdränerande vattenkastare har ventilhuset på insidan av väggen i ett uppvärmt utrymme. När ventilen stängs töms röret som går genom väggen på vatten för att förhindra sönderfrysning. Kranen har lös nyckel för att till exempel barn inte ska kunna sätta på vattnet.

Mått

Längd: 400 mm
Anslutning dimension: 15 mm klämringskoppling

Montering

Borra hål, diameter 20–25 mm, för röret genom väggen med cirka 2 graders lutning utåt för att underlätta tömning av röret. Stick igenom röret och markera på insidan hur mycket röret ska kapas. Röret ska sticka fram minst 30 mm på insidan. Kapa röret, helst med röravskärare och kapa spindeln lika mycket. Putsa av alla kanter efter kapning. Trä på täckbrickan och skjut in den mot väggen. Montera mutter, kona och ventilhus. Röret ska bottna i ventilhuskopplingen. Dra åt muttern minst 1,5 varv. Vattenanslutningen görs med ventilhusets klämringskoppling.

Användning

Tänk på att inför vintern bör påmonterad snabbkoppling och slang demonteras för att minska risken för sönderfrysning. Kontrollera även att vattenutkastaren inte står och droppar. Det kan medföra isbildning och sönderfrysning.

SNABBA FAKTA

Paketvikt 0.82 kg

Fler produkter i samma kategori

Endast online
Skickas inom: 2-5 vardagar
Endast online
Skickas inom: 2-5 vardagar
Endast online
Skickas inom: 2-5 vardagar