Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0771-89 00 89
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 40 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta

Varuinformation

Fix Inne
Med Aval fix kan du förvissa dig om att dina plattor sitter som de ska, överallt i hela huset.

Aval KM 9 är utvecklat för att fästa glaserade plattor, terrakotta och cementplattor inomhus. Fixet har god vidhäftningsförmåga och kan användas i både torra och fuktiga miljöer i husets samtliga utrymmen, t.ex. badrum, kök och korridorer.

Det fäster på många olika typer av underlag som cementputs, tegel, betong och anhydritgolv. Aval fix gör det möjligt att sätta plattor med smala fogar.

Icke elastiskt fix för inomhusbruk, endast för kakel. Använd alltid primer på sugande underlag innan fix appliceras.

Blandning

1 kg fixpulver blandas med 0,21–0,23 liter vatten
25 kg fixpulver blandas med 5,25–5,75 liter vatten
När du arbetar med fix inne bör underlagets och rummets temperatur ligga på 5–25 grader. Fixpulvret hälls under omröring i kallt vatten tills en jämn massa bildas och lämnas sedan att mogna under 5 minuter och därefter omrörd på nytt. När blandningen är klar får mer vatten ej tillsättas. Blandat fix bör användas inom 3 timmar.

Applicering

Applicera massan med en slät spackel och stryk sedan ut den med en tandad spackel. Stryk inte ett större område än du hinner plattsätta under 10–15 minuter. Placera plattan och pressa så att minst 2/3 av ytan har god kontakt med fixet. Kontrollera vidhäftningen genom att omedelbart avlägsna några plattor och se till att baksidan är täckt med fästmassa. Placeringen av en platta kan finjusteras upp till 10 minuter efter att den pressats.

Torktid

Tidigast ett dygn efter plattsättningen är det dags för fogning och plattorna kan även belastas lätt. Är plattsättningen utförd på täta underlag tar det omkring två dygn. Efter en vecka har slutlig hårdhet uppnåtts.

LADDA NER MER INFORMATION

SNABBA FAKTA

Leverantörens artikelnummer 06305
Paketvikt 25 kg