Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0771-89 00 89
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 40 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta
Visa alla varianter

Varuinformation

Båtfernissa
Båtfernissa är en klassisk blank, oljebaserad klarlack avsedd för trä ute och inne. Den ger en hård, ljusäkta och blank yta och är passar utmärkt för exempelvis träbåtar, snickerier, dörrar, trösklar, trägolv och paneler.

Behandla trä med fernissa, Smarta målningstipsInför målning Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken och kom ihåg att vara noggrann från början. Bra verktyg och ett noggrant underarbete lägger grunden till ett lyckat målningsresultat.

Rumstemperatur och yttemperatur är också viktigt för slutresultatet, använd inte Båtfernissa om det är kallare än 8 grader.

Fernissa och trärena ytor

Ytor som inte kräver perfekt finish kan bara dammas av innan lackning. Vid höga krav på finish, t.ex. vid behandling av bordsskivor, ska ytan först vätas med vatten. När ytan torkat ska fiberresningen i underlaget slipas ner i fiberriktningen, använd slippapper 180-240 och damma därefter av.

Fernissa på s.k. feta träslag

Träslag som t.ex. teak och jakaranda ska först tvättas med förtunning innan slipning och damning.

Fernissa på tidigare lackade ytor

Träytor som redan är lackade ska slipas med slippapper 180-240 och sedan dammas av.

Fernissa och nybetsade ytor

På nybetsade träytor bör betsen utjämnas med trasa eller svamp tills ytan är nästan torr, vänta sedan 6 timmar innan överlackning. Lacka 1-2 gånger med en pensel av naturborst. Bäst resultat blir det om man gör en lätt mellanslipning med fint sandpapper. Torka bort allt slipdamm med lätt fuktad trasa eller Klibbduk innan andra strykningen.

Fernissa och trägolv

Vid lackering av trägolv bör du först grunda med Båtfernissa utspädd med 20-25% lacknafta. Lacka sedan 1-2 gånger i tunna skikt. Tänk på att tjockt pålagd lack kan ge en gulaktig yta. Fernissan är övermålningsbar efter 6-8 timmar. 1 liter räcker normalt till 6-8 m2.

Efter lackning

Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i lacknafta. Förslut burken efter användning.

Var snäll mot moder natur

Häll inte ut färgen i avloppet. Anledningen är att det försvårar reningsprocessen i reningsverket. Lämna överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.

LADDA NER MER INFORMATION

SNABBA FAKTA

Färg Färglös
Leverantörens artikelnummer 186090
Typ Lackfärg
Varumärke Midun
Volym 1 l
Yta Blank

Märkning

Brandfarlig
Hälsofarlig
Faroangivelser
H226 Brandfarlig vätska och ånga.
H304 Kan vara dödligt vid förtäring om det kommer ner i luftvägarna.