Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0771-89 00 89
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 40 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta

Varuinformation

Elementfärg V
Midun Elementfärg V är en vattenburen akrylatfärg för målning av element och detaljer av plåt inomhus. Färgen har en hög täckkraft och ger en hård, slitstark yta som inte gulnar av värme. Passar till element och rör som inte överstiger 80°C.

Midun Elementfärg har en god vidhäftning, är lättstruken och har en bra utflytning, vilket minskar synliga penseldrag och ger en slätare resultat.

Inför målning


Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken och kom ihåg att vara noggrann från början. Bra verktyg och ett noggrant underarbete lägger grunden till ett lyckat målningsresultat.

Rums- och yttemperatur är också viktigt för slutresultatet, måla inte om det är kallare än 8 grader.

Underlaget ska vara rent, torrt och fast. Skrapa bort lös färg, slipa och tvätta rent tidigare målade ytor. Borsta sedan bort löst sittande damm och smuts.

Målning

Grundmåla med Midun Järn- & Metallgrund. Det är extra viktigt att grunda om det finns skadade ytor eller risk för rostangrepp.

Elementfärg V målas på rikligt med pensel. Om du använder roller bör du eftersläta med pensel.

Vid större arbeten kan du med fördel rolla färgen med en filtroller för att sedan släta ut med lackpensel. En högre luftfuktighet förlänger färgens öppentid vilket kan vara fördelaktigt vid större ytor.

Elementfärgen är övermålningsbar efter 6 timmar.
Måla minst två skikt och låt torka mellan gångerna.

Åtgång: 6-8 m2/l

Efter målning


Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i vatten. Förslut burken efter användning och förvara utom räckhåll för barn.

Var rädd om vår natur


Häll inte ut färgen i avloppet. Det försvårar reningsprocessen i reningsverket. Lämna överbliven färg och lösningsmedel till miljöstationen i din kommun.

LADDA NER MER INFORMATION

SNABBA FAKTA

Bindemedel Akrylat
Färg Vit
Leverantörens artikelnummer 188200
Typ Akrylatfärg
Varumärke Midun
Volym 0.75 l
Yta Halvmatt
Skyddsangivelser
P102 Förvaras oåtkomligt för barn.

Fler produkter i samma kategori