Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0771-89 00 89
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 40 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta

Varuinformation

Järn- & metallfärg
Midun Järn & Metallfärg är en grå, syntetisk grundfärg med aktiva rostskyddspigment för järn, stål, metall och plåt.
Färgen ska användas som grundfärg på utsatta ytor med krav på rostbeständighet innan de målas med Midun Järnfärg. Den är även lämplig som grundfärg vid ommålning av plåttak.

Grundmåla stål, metall eller plåt, Smarta målningstips


Inför målning

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken och kom ihåg att vara noggrann från början. Bra verktyg och ett bra underarbete lägger grunden till ett lyckat målningsresultat. Lufttemperatur och yttemperatur är också viktigt för slutresultatet, måla inte om det är kallare än 8 grader.
Måla inte direkt i solen eller på solvarma ytor. Måla inte heller vid risk för regn inom det närmaste dygnet eller dagg inom 3-5 timmar från målningens avslutande. Underlaget ska vara rent, torrt och fast innan målning. Stålborsta eller sandblästra (sandpapper 2,5) bort gammal löst sittande färg och rost. Tvätta därefter bort eventuella oljefläckar med lösningsmedel.

Målning


Använd en pensel med naturborst för bästa resultat. Grundmåla underlaget direkt efter förarbetet för att undvika att rostbildning startar. Förtunna första strykningen med 20 procent lacknafta.
Andra strykningen görs med oförtunnad grundfärg. Färdigmåla sedan underlaget i två strykningar med Midun Järn- & Metallfärg eller Midun Plåtfärg. Midun Järn & Metallfärg är dammtorr på cirka 4 timmar och övermålningsbar efter 16-24 timmar beroende på temperatur och luftfuktighet.

Efter målning


Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i lacknafta. Förslut burken efter användning.

Var snäll mot moder natur


Häll inte ut färgen i avloppet. Anledningen är att det försvårar reningsprocessen i reningsverket. Lämna överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.

LADDA NER MER INFORMATION

SNABBA FAKTA

Användningsområde Järn/Metall
Färg Grå
Leverantörens artikelnummer 198020
Typ Grundfärg
Varumärke Midun
Volym 1 l