Trälister

En snygg och fräsch golvlist eller golvsockel ramar in ditt golv. På Byggmax hittar du lister och socklar av hög kvalitet till bra pris. Vi har trälister i mängder och garanterat något som passar ditt projekt.

 

Vilken trälist ska man använda?

Trälister har många olika användningsområden. Sockeln används exempelvis för att täcka skarven mellan golv och vägg samtidigt som den ger en snygg inramning till ditt golv. Nivålisten däremot används för att täcka rörelsefogar som uppstår om du har golv i olika nivåer mellan rum eller golvplan samtidigt som även den täcker skarvar och ger en snygg övergång. Medan

 

Hur fäster man en trälist?

Normalt sett fäster man golvsockel med dyckert. Dyckert är en spik utan huvud, alternativ väldigt litet huvud. Varför den har så litet huvud är för att den ska synas så lite som möjligt på de dörrfoder och fönsterfoder du planerar att ha i hemmet. Förborra gärna för att slippa sprickbildning. Eller slå till spikspetsen med hammaren så spricker inte klossen lika lätt.
Nivålisten däremot kan fästas på olika sätt, en del skruvas enkelt fast med skruv medan andra limmas fast med montagelim för snabb och enkel montering.

 

Hur behandlar man en trälist?

Eftersom att trä är ett levande material så är det inte omöjligt att det med tiden slits ut eller utsätts för fett, smuts och slag. Därför kan du lätt snygga till dina dörr- eller fönsterfoder inomhus genom att måla om dem. Ska du måla dina trälister och foder så är det viktigt att börja med att tvätta rent listen, slipa och grundmåla den. Eventuella sprickor lagas med latexfog. Sedan är det bara att måla listen till den kulör du önskar.

 

Gör det själv

Ta dig an någon av våra populära Gör det själv – projekt! Vi har materialen, råden och inspirationen för att hjälpa dig genom byggprojektet och självklart guidar vi dig från början till slut. Läs mer här.

En snygg och fräsch golvlist eller golvsockel ramar in ditt golv. Normalt sett fäster du golvsockel och kvartsstav med dyckert. Använd nivålist för att täcka rörelsefogar som uppstår om du har golv i olika nivåer. På Byggmax hittar du lister och socklar i en rad olika trässlag och profiler. Upptäck sortimentet här nedan.

Produkt 1-30 av 49

 1. Pris från
  22 90 kr /m
  2-10 d
 2. Pris från
  22 50 kr /m
  2-10 d
 3. Pris från
  19 95 kr /m
  2-10 d
 4. Pris från
  31 95 kr /m
  2-10 d
 5. Pris från
  189   kr /st
  2-10 d
 6. Pris från
  189   kr /st
  2-10 d
 7. Pris från
  23 95 kr /m
  2-10 d
 8. Pris från
  109   kr /st
  2-10 d
 9. Pris från
  60 95 kr /m
  2-10 d
 10. Pris från
  199   kr /st
  2-10 d
 11. Pris från
  1   kr /st
  2-10 d
 12. Pris från
  99 95 kr /st
  2-10 d

Produkt 1-30 av 49