Heltäckningsmatta Aspera Grå

Finns i flera storlekar
ART.NR: 653272
Textila golv är moderna och slitstarka. På hotell, teatrar, biografer och kontor används ofta textila golv för att få en slitstark, bullerdämpande och ombonad miljö. Heltäckningsmattan gör golvet mjukt och varmt att gå på med bara fötter.
Läs mer
Storlek:
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer
Hjälp med installation?
Vi erbjuder hjälp till fast pris Läs mer

Heltäckningsmatta Aspera Grå

Textila golv är moderna och slitstarka. På hotell, teatrar, biografer och kontor används ofta textila golv för att få en slitstark, bullerdämpande och ombonad miljö. Heltäckningsmattan gör golvet mjukt och varmt att gå på med bara fötter. Textila golv är lämpliga i de flesta av hemmets rum, men undvik kök, badrum och precis innanför entrén.

Aspera är en matta med öglad lugg som har en låg fast struktur och något melerad färgsättning. Den passar extra bra i utrymmen som måste vara lättstädade och som ibland utsätts för lite tuffare slitage. Hemmakontoret, gillestugan i källaren, hallen, trappan eller varför inte i båten eller husvagnen.

Läggning av ditt textila golv

Textila golv är lätta att lägga och det går fort att få ett nytt och ombonat rum. Golvet under mattan ska vara slätt, rent och dammfritt. Rulla ut mattan och skär mattan för att anpassa formen. Tejpa med dubbelhäftande mattejp längs trösklar, på några ställen längs kanterna och några ställen i mitten.

Heltäckningsmattor kan även hellimmas med ett speciallim, detta arbete bör utföras av en professionell mattläggare.
Läs mer om hur du lägger heltäckningsmattan i vår Läggningsbeskrivning längre ner.

Om olyckan är framme

Om en olycka skulle inträffa är det bra om du känner till hur du ska agera. Därför har vi några praktiska tips och råd på hur du hanterar olika fläcktyper.
Läs mer i Om olyckan är framme.

Skötsel

Textila golv är lätta att underhålla och håller länge om man sköter dem.

- Dammsug golvet minst en gång i veckan. För att bättre komma åt smutsen i botten på mattan använd en dammsugare med borstvalsmunstycke.
- Ta bort fläckar omgående.
- För bästa resultat - tvätta golvet en gång om året. Tvätt utrustning finns att hyra hos din lokala golvhandlare.

Många anser att ett välskött textilgolv faktiskt är mer hygieniskt än andra golv då mattan binder luftburet damm som sedan är lätt att dammsuga upp.
Brandklass: Efl = brandklassning flamsäker


Mattorna tål att läggas i källarutrymmen med betonggolv då de består av 100% syntetiskt material och inte möglar. Samtidigt ska de inte hållas våta över tid då de förlorar i prestanda eller användas som golv om ytan i första hand är ämnad för förvaring och inte boende.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer MAX003LIG10
Varumärke Fibertrone

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Dagens heltäckningsmattor är i en helt annan liga än de många minns från 70-talet. Hårdare regler och krav har gjort att dagens mattor är gjorda av bättre material och håller hög kvalitet.Mattorna finns i flera varianter och mönster, där fibrerna anpassas till vad mattan kommer att utsättas för. Därför är det viktigt att välja rätt matta för rätt miljö. En matta som ska läggas i en hall eller korridor behöver tillverkas i högre klass med starkare fibrer än mattan som ska läggas i ett sovrum.