Rörelsesensor

En rörelsesensor, även känd som rörelsedetektor, är en smart sensor som används för att upptäcka rörelse i sitt omgivande utrymme och kan användas för olika ändamål. Rörelsesensorer används ofta som en del av inbrottslarm och övervakningssystem men kan även användas för att aktivera belysning automatiskt. Detta är särskilt användbart utomhus och i områden där belysning inte behövs kontinuerligt. En rörelsesensor kan dessutom optimera användningen av energi genom att styra belysning, uppvärmning och kylning baserat på närvaro.

Hur fungerar en rörelsesensor?

En rörelsesensor fungerar genom att upptäcka förändringar i infraröd strålning som orsakas av rörelse. Den använder ett känsligt system av linser och infraröda sensorer för att övervaka området den täcker. När en rörelse detekteras, skickar sensorn en signal till ett anslutet system, till exempel en lampa eller ett säkerhetssystem, för att aktivera eller utlösa en respons.

Köp rörelsesensor hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av rörelsesensorer som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken rörelsesensor som vi kan erbjuda.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.