Johans Byggmaxresa

Johans ByggmaxresaJohans Byggmaxresa

Med nyfikenhet och viljan att utvecklas kommer du långt inom Byggmax. Fråga bara Johan Quist. På fem år har han gått från att jobba som avropare till att bli kommersiell chef.

– Det bästa med att jobba på Byggmax är att det hela tiden händer nya saker. Allt från nya satsningar till nyförvärv i koncernen, berättar Johan.

Efter några år i leksaksbranschen och en inköpsutbildning i Stockholm hamnade Johan på Byggmax huvudkontor. Han har hunnit jobba på nästan varenda avdelning inom bolaget och har därmed stenkoll på det mesta.

– Jag har alltid varit väldigt nyfiken och velat testa på nya uppgifter, och då är Byggmax ett bra företag som släpper fram människor och låter dem testa nya roller.

I den nya rollen som kommersiell chef är ingen dag den andra lik.

– Det är väldigt varierande och det är en av de saker jag gillar bäst med jobbet. Ena dagen analyserar jag butiksförsäljning och träffar leverantörer, andra dagar har jag möten med andra avdelningar eller planerar nästa aktivitet i butik.

Byggmax värderingar är ständigt närvarande, både i butiksarbete och på huvudkontoret.

– Att vi är ett värderingsstyrt bolag skapar en trygghet. Det gör det även enklare i beslutsfattandet, har jag tagit ett beslut där jag bottnat i våra värderingar så har jag nästan alltid tagit rätt beslut. Byggmax har en stark kultur, och både bolaget och medarbetarna är unga, det skapar en härlig och dynamisk arbetsplats.

Vill du också göra karriär på Byggmax? Spana in de lediga tjänsterna här.

 

Namn: Johan Quist
Titel: Head of E-com
Familj: Sambo och en katt
Bor: Saltsjökvarn
På fritiden: Är med vänner, eller spenderar många timmar på att laga mat.
Karriär i korthet: Har gjort det mesta, från pizzabagare, asfaltsläggare, butikschef till kommersiell chef.
Bästa resminne: Roadtrip i USA med tre vänner – 800 mil på 4 veckor. 
På TV: House of cards eller annan fantastisk serie
I lurarna: Foo fighters
Har jag alltid i min ficka: Mobilen och en dosa snus.