Karriärintervju Lucas Ekman

2012 och tio dagar efter studenten började han på Byggmax Inköpsavdelning, och arbetade operativt med kunders e-handelsorder. Sedan dess har han fått utvecklas och utmanats dagligdags.

  • Det är alltid roligt att gå till jobbet och jag trivs verkligen med både kollegor och företagskulturen. Min utveckling har varit fantastisk, jag har fått byta roller, testa nya saker och den ena dagen är aldrig den andra lik. Om man vill vara med och påverka så finns det aldrig några hinder för detta, man blir verkligen hörd.
  • Byggmax är en platt organisation, som arbetar målmedvetet och vill uppnå resultat, men man har alltid med våra värderingar i ryggraden. Vi är ett värderingsstyrt företag, vilket är skönt, för det kan man alltid falla tillbaka på

Byggmax har en värdegrund som vi arbetar med i vardagen och Lucas favorit är Respekt.

  • Jag tycker om alla värderingar och det märks verkligen att vi lever efter dem. Men om man måste välja, så väljer jag ordet respekt. Respekt för mig är att man visar respekt mot andra och att andra respekterar mig. Att alla har lika stort värde och är lika viktiga på Byggmax.

Namn: Lucas Ekman
Roll på Byggmax: IT Business Partner (Projektledare IT-avdelningen)
Bor: Lidingö
Karriär i korthet: Började på Byggmax direkt efter gymnasiet, arbetade i 2år innan jag var borta 1,5 år för studier och arbete med mångfaldsprojekt inom idrotten.  Kom tillbaka till Byggmax och jobbade på inköpsavdelningen i 3 år, för att sedan gå vidare till IT-avdelningen.
På Fritiden: Spelar Innebandy (Bar Central Nytorget), hejar på AIK, är en sportfantast, umgås med familj och vänner.
Ditt bästa resminne: Tågluffa i Östeuropa, rekommenderas varmt!
På TV: Sport
I lurarna: Podcast
Dold Talang: Gör en grym marinad när det är dags att ta fram grillen.
Har jag alltid i fickan: Helst ingenting