Karriärintervju Lucas Ekman

2012 och tio dagar efter studenten började han på Byggmax Inköpsavdelning, och arbetade operativt med kunders e-handelsorder. Sedan dess har han fått utvecklas och utmanats dagligdags.

  • Det är alltid roligt att gå till jobbet och jag trivs verkligen med både kollegor och företagskulturen. Min utveckling har varit fantastisk, jag har fått byta roller, testa nya saker och den ena dagen är aldrig den andra lik. Om man vill vara med och påverka så finns det aldrig några hinder för detta, man blir verkligen hörd.
  • Byggmax är en platt organisation, som arbetar målmedvetet och vill uppnå resultat, men man har alltid med våra värderingar i ryggraden. Vi är ett värderingsstyrt företag, vilket är skönt, för det kan man alltid falla tillbaka på

Byggmax har en värdegrund som vi arbetar med i vardagen och Lucas favorit är Respekt.

  • Jag tycker om alla värderingar och det märks verkligen att vi lever efter dem. Men om man måste välja, så väljer jag ordet respekt. Respekt för mig är att man visar respekt mot andra och att andra respekterar mig. Att alla har lika stort värde och är lika viktiga på Byggmax.

Namn: Lucas Ekman
Roll på Byggmax: Head of Product Content
Bor: Söder om Stockholm
Civilstånd: Singel
Karriär i korthet: Började på Byggmax direkt efter gymnasiet, arbetade i 2 år innan jag var borta 1,5 år för studier och arbete med mångfaldsprojekt inom idrotten.  Kom tillbaka till Byggmax och jobbade på inköpsavdelningen i 3 år, för att ta nästa steg till IT och projektledning. Har nu gått vidare och ansvarar för Product Content teamet under E-handelsavdelningen.
På Fritiden:Mycket av tiden läggs på olika sporter och spelar innebandy för ”Bar Central Nytorget”. Hittas även på AIKs läktare. God mat och dryck med vänner och familj prioriteras även väldigt högt.
Ditt bästa resminne: Tågluffa i Östeuropa, rekommenderas varmt!
På TV: Sport
I lurarna: Svensk musik.
Dold Talang: Matlagning.
Har jag alltid i fickan: Helst ingenting