Primer Puts och Betong Midun

Finns i flera storlekar
ART.NR: 197000
Vattenburen primer för mineraliska underlag såsom betong, cement- och kalkcementputsade ytor samt för kalksandstegel utomhus och inomhus.
Läs mer
Volym:
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Primer Puts och Betong Midun

Förbehandla underlaget innan du målar för bästa reslutat. Midun Primer Puts och Betong är en vattenburen primer för mineraliska underlag såsom betong, cement- och kalkcementputsade ytor samt för kalksandstegel utomhus och inomhus. Den lämpar sig även bra som primer på underlag som tidigare målats med cement, kalkcement eller silikatfärger. Ytterligare ett användningsområde är som fasadimpregnering på tegelsten, som dammbindare, som vidhäftningsprimer på betonggolv eller för att binda gamla kalkmålade ytor.

OBS! Midun Primer Puts och Betong ska alltid användas på omålade, renskrapade och tvättade puts- och betongytor innan de målas med Midun Puts- och Betongfärg.

Att förbehandla puts och betong med primer

Inför applicering

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen och kom ihåg att vara noggrann från början. Bra verktyg och ett bra underarbete lägger grunden för ett lyckat resultat. Lufttemperatur och yttemperatur är också viktiga, för Midun Primer Puts- och Betong gäller minst 8 °C. Måla inte heller direkt i solen, på solvarma ytor eller vid risk för regn inom det närmaste dygnet eller dagg inom 1-2 timmar efter behandlingens avslutande.

Täck och maskera alla detaljer på huset som inte ska målas. Täck över fönster då produkten verkar etsande på glas. Underlaget ska vara rent, torrt och fast. Borsta eller skrapa bort lös gammal puts, kalk och färg. Slipa och tvätta tidigare målade ytor med fasadtvätt och skölj med vatten.

Applicering

Applicera primer på hela underlaget. Primern är övermålningsbar med Midun Puts och Betongfärg efter 2-4 timmar.

Efter applicering

Torka av penslar och verktyg noga innan de rengörs i vatten. Förslut burken efter användning.

Hälsa och miljö

  • Undvik kontakt med ögonen, använd skyddsglasögon och skyddshandskar.
  • Produkten får inte hällas ner i avloppet utan ska lämnas till miljöstation.
  • Överbliven primer och tom förpackning lämnas till miljöstationen/återvinningen i din kommun.

Se även information i Säkerhetsdatabladet.
Läs mer
Märkning
Faroangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Skyddsangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Varumärke Midun
Leverantörens artikelnummer 197000

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Att måla sin fasad av nyuppsatt panel är ett jobb som snabbt ger ett tydligt resultat och dessutom skapar ett gott skydd för lång tid framöver. Se till att planera jobbet väl och ha rätt utrustning till hands så kommer du snart att kunna få njuta av ett vackert och hållbart resultat. Bjud gärna in lite vänner att hjälpas åt och måla så blir arbetet både roligare och går fortare.
  • Innan du kan börja med själva målningen måste du också veta med vilka verktyg du ska applicera färgen med. Valet av pensel, tillsammans med förarbetet har en stor betydelse på resultatet då penslar av olika kvalitet sprider ut färgen och fördelar den olika bra. En bra pensel är en god investering för att få ett bra resultat och kan användas till andra måleriprojekt om du tvättar den noga. Både storleken och formen på penseln ska anpassas till det som ska målas. Välj till exempel en rund pensel för svåråtkomliga ytor och en flatare pensel till större släta ytor. Leta efter penslar av natur- eller blandborst och kombinera detta med en lackroller för att kunna täcka stora ytor.
  • När du målar puts eller betong får du ett bra skydd mot yttre förhållanden. Du får det också riktigt snyggt omkring och det är ju härligt. Som med all målning är förarbetet viktigt och att du använder rätt produkter. Här visar vi vad du ska tänka på innan du sätter i gång, hur du ska reparera, tvätta, prima och slutligen måla ytan.