Provbit Klinker Damasco Svart

20x20cm
Artikelnummer: 654303
Vikt: 0.8
Nu kan du välja kakel och klinker i lugn och ro genom att beställa hem kakel- och klinkerprover.
Välj butik för att se lagertstatus
Inte tillgänglig online
Skickas inom
3-5 vardagar
211 00 kr /st
st
= 1,00 st
Provbit Klinker Damasco Svart
Nu kan du välja kakel och klinker i lugn och ro genom att beställa hem kakel- och klinkerprover.

En antracitfätgad klinkerplatta i slittålighetsklass 3. Klinkerplattor består av en bränd keramisk platta av lera. Den största skillnaden mellan klinker och kakel är att tätheten är avsevärt högre i klinkerplattan jämfört med kakelplattan. Det gör att klinkerplattan har bättre hållfasthetsegenskaper samt större beständighet mot olika påverkningar som avnötning, frost, kemikalier etc.

Slittålighetsklass

Slittålighet mäts i en skala mellan 2 - 5. Klassen visar glasyrens hårdhet och hur väl den klarar nötning över tid. Det är i glasyren som ofta mönstret/färgen ligger, och därför är det viktigt att välja en platta som är anpassad för rätt miljö. Här nedan följer en redovisning om varje klass:
Klass 2 - klinkerplattan är rekommenderad för inomhusbruk med lågt slitage exempelvis i badrum och toalett.
Klass 3 - Klinkerplattan är rekommenderad för inomhusbruk med medium slitage, exempelvis i badrum, kök, vardagsrum, hall och terrass.
Klass 4 - Klinkerplattan är rekommenderad att tåla högt slitage som exempel publika utrymmen som kontor, konferensrum etc.
Klass 5 - Klinkerplattan är rekommenderad att tåla mycket högt slitage och kan användas i butiker och andra platser där hög trafik förekommer.
Snabba fakta
Varumärke Cersanit