Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0771-89 00 89
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 40 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta

Varuinformation

Fibergipsskiva för våtrum m.m.
Skivan är universal och kan användas i hela huset där skivor skall monteras. Innerväggar, våtrumsväggar, golvkonstruktioner och tak. De naturliga råvarorna som består av 80% gips och 20% pappersfiber blandas med vatten och pressas under högt tryck till en homogen byggskiva utan tillsättning av bindemedel. Resultatet är en stark, robust och skruvfast gipsskiva, som med endast ett skivlager ersätter traditionella tvålagerslösningar. Skivan monteras på träreglar eller stålreglar med ett CC avstånd på 600 mm.

Användning

Skivan är även en godkänd våtrumsskiva som underlag för kakel i våtrum enligt BKR (Byggkeramikrådet) och SP. Skivan monteras på träreglar eller stålreglar med ett CC avstånd på CC 600. På detta appliceras ett godkänt tätskikt o.s.v. Skivan har många andra användningsområden och ersätter många traditionella olika lösningar till varje rum i huset. Skivan kan monteras som innerväggsskiva där den ersätter två lager av andra skivor. Prestandan i väggen i form av ljud, brand och skruvhållfasthet uppnås med bara en skiva.
Skivan är godkänd som underlag som bjälklagsförstyvande skiva på golv vid exempelvis våtrumsgolv där klinker skall appliceras. Skivan kan även användas som skiva i tak där ett fast gipstak önskas. Vid applikationer som inte är våtrum skall skivans kanter limmas ihop med Fermacell greenline lim.

SNABBA FAKTA

Leverantörens artikelnummer 07540
Varumärke Fermacell