Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0771-89 00 89
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 40 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta

Varuinformation

Gipsskiva
Vindskyddsskivan består av en impregnerad kärna av gips och en yta av impregnerat papper för att få en hög motståndskraft mot fukt. Skivan är avsedd att användas som vindstoppande skikt i ytterväggarnas fasad och kan under byggtiden sitta oskyddad på fasaden upp till tre månader. Skivan har raka långsidor för jämna skarvar som tejpas för att bli täta. Skivan är ej avsedd för användning inomhus.

Brandklass: A2

MIljö

Gips är ett rent naturmaterial. Gipskärnan är fullständigt återvinningsbar. Både spill och använda skivor kan återvinnas i nya gipsprodukter.

Förvaring och förflyttning

Vi rekommenderar att gipsskivor under byggtiden förvaras inomhus skyddade från fukt. Skivorna placeras plant på golvet. Om pallyft eller truck ska användas, placeras skivorna på strö med max 600 millimeters mellanrum, är avståndet längre riskerar skivorna att skadas. Var aktsam om skivornas hörn och undvik att de ställs hårt mot underlaget. Undvik även att dra skivorna mot varandra eftersom du då riskerar repor.
Skivorna bärs alltid stående på högkant.

Tillpassning

Kapa gipsskivor gör du enklast med hjälp av en stållinjal och en skarp kniv. Se till att skära genom hela kartongskiktet så att gipskärnan ritsas.
Därefter knäcker du skivan lätt mot en bordskant och avslutar med att skära genom kartongen på baksidan. Slipa till kanten med sandpapper eller gipsrasp vid behov.

Montering

Monteras med självborrande skruv med hög korrosionsklass mot stålregel eller träregel i fasaden.

SNABBA FAKTA

Användningsområde Fasad
Bredd 1200 mm
Leverantörens artikelnummer 660060
Längd 2700 mm
Tjocklek 9,5 mm