Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0771-89 00 89
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 40 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta

Varuinformation

Ångbroms Eko Bison
Bison Ångbroms EKO består av flera lager kompositmaterial gjort av cellulosapapper förstärkt med ett polyetennät. Materialet är UV-stabiliserat. Ångbromsen används på den varma sidan av vägg- eller takkonstruktionen. Ångbromsen används för att lufttäta och för att kontrollera vattenångan. Bison Ångbroms EKO fungerar utmärkt tillsammans med Bison Vindskydd och även med Bison DiffTak/Bison DiffTak 175. Man får då ett förhållande med en mer än 5 gånger så tät duk på insidan som på utsidan av väggen. I taket får man ett förhållande med en mer än 10 gånger så tät duk på insidan som på utsidan. Detta är i enlighet med riktlinjerna som förespråkar just dessa förhållanden. Bison Ångbroms EKO monteras på den varma sidan och Bison Vindskydd/ Bison DiffTak på den kalla sidan. Lagras i obruten förpackning eller så att den ej utsätts för fukt och värme.

Funktion

Bison Ångbroms EKO är mer diffusionstät än vindskyddet men inte så diffusionstät som en klassisk Luft- & Ångspärr. Därigenom underlättar den för eventuell byggfukt att torka ut/andas ut. Med Bison Ångbroms EKO bygger man lufttätt men ångöppet, så att man ej stänger in eventuell fukt.

Användning

Ångbromsen passar till alla hus där man vill ha en mer förlåtande konstruktion som kan andas. Egenskaperna lämpar sig extra bra till exempelvis fritidshus/ säsongsboende där uppvärmningen sker periodvis. Ångbromsen passar även utmärkt till konstruktioner som isolerats av organiska material och även i gamla hus där luft- och ångspärr inte är lämplig.

SNABBA FAKTA

Leverantörens artikelnummer 1111
Längd 50 m
Typ Underlag
Varumärke Bison

Fler produkter i samma kategori

Endast online
Skickas inom: 3-5 vardagar
Endast online
Skickas inom: 3-5 vardagar
Endast online
Skickas inom: 3-5 vardagar
Endast online
Skickas inom: 3-5 vardagar
Pris från:
261
00
/st
Endast online
Skickas inom: 3-6 vardagar
Pris från:
324
00
/st
Endast online
Skickas inom: 3-6 vardagar