Takfärg Helmatt Vit Midun Basic

ART.NR: 188049
En vit och helmatt vattenburen takfärg med hög täckkraft. För inomhusbruk.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Takfärg Helmatt Vit Midun Basic

Midun Basic Takfärg är en vit, helmatt takfärg avsedd för målning av omålade och tidigare målade takytor inomhus. Tack vare sin höga pigmenthalt och råvaror av hög kvalitet har färgen mycket god täckkraft. Den är dessutom tvättbar och lätt att måla med. Glansgrad 3.

OBS! Midun Basic Takfärg lämpar sig inte till nya trätak, limfärgstak eller sot- och nikotinskadade tak.

Att måla tak inomhus

Inför målning

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken och kom ihåg att vara noggrann från början. Bra verktyg och ett bra underarbete lägger grunden till ett lyckat målningsresultat. Rumstemperaturen är också viktig för slutresultatet. Måla inte om det är kallare än 5 grader.

Kom ihåg att skydda golv och möbler ordentligt innan du börjar måla. Rör om noga i burken innan arbetets början.

Målning

Inled målningen med att sparmåla taket runtom väggarna med pensel först. Har du släta tak rekommenderas en roller med kort lugg. För grova ytor används med fördel en roller med längre lugglängd. När du målar tak som kräver två strykningar så måla alltid i kors. Sista strykningen ska alltid göras mot det fönster där mest ljus kommer in.

Ska du även måla eller tapetsera väggarna så rekommenderar vi att börja med att måla taket. På så sätt undviker du färgstänk på väggarna.

Efter målning

Förslut burken ordentligt efter användning. Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i vatten.

Miljö

Häll inte ut färgen i avloppet. Anledningen är att det försvårar reningsprocessen i reningsverket. Lämna istället överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun. Se även information i säkerhetsdatabladet.

Lycka till med din målning!
Läs mer
Märkning
Faroangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Skyddsangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Varumärke Midun Basic

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Det är rekommenderat att måla taket i samband med att väggarna målas om. På så vis fräschar du upp hela rummet och spar även tid genom att samla allt arbete till ett och samma tillfälle. Då börjar du helt enkelt med att måla taket först och behöver inte heller vara lika noga när du målar vägg- och takvinkeln eftersom väggen ändå ska målas efteråt. Här tjänar du även mycket tid på att måla om flera rum i taget när grejerna ändå är framme och du är igång.