Utebelysning

En väl placerad utebelysning ger dina gäster ett varmt välkomnande samtidigt som den fungerar som en säkerhet. Trevliga utelyktor ger din trädgård en mysig atmosfär.

Testa och välj utelampor

Om du har svårt att se var du sätter fötterna utomhus så har du säkert förstått att det behövs en bra utebelysning. Prova att belysa med en ficklampa på de ställen där du planerar att placera utelampor, för att se om det är en bra placering. Det kan vara på fasaden, vid ytterdörren eller vid garaget. Marklampor i trädgården är också snygga och praktiska. Tänk på att det är kontrasten mellan ljus och mörker som är det mest effektfulla och ljuset ska heller inte vara bländande, varken för dig själv eller för grannarna. Koppla gärna all belysning utomhus till en sensor som automatiskt tänder all belysning när det blir mörkt ute.

Vacker och funktionell utebelysning

Först och främst ska en utebelysning vara funktionell och du ska kunna känna dig trygg. Den ska lysa upp gångar, trappor och entré. Som dekoration kan du sedan låta ett vackert träd eller en buske belysas. För ett helt system av marklampor i trädgården behövs en transformator. Genom att räkna ut summan watt av de lampor du valt väljer du sedan en motsvarande transformator. Dessutom behövs grenkopplingar och förlängningssladdar. Hos oss på Byggmax hittar du belysning som är gjord för utomhusbruk och som tål vind, regn och kyla. I vårt stora sortiment hittar du allt du behöver för att installera belysning utomhus och utöver det allt du kan tänkas behöva för trädgård.

Köp billig utebelysning från Byggmax

Hitta allt du behöver för din utebelysning, enkelt och prisvärt hos Byggmax. I vårt stora sortiment finner du det mesta som en hemmafixare behöver.

Läs mer

22 träffar

Sortera på
Svart, 20W, inkl sensor
från 299  kr
A
20W, IP65
från 199  kr
Eglo
Svart/klar
från 569  kr
A
Rostfritt stål, syntet, GU10, IP44
0  kr
Vit 15,7w. IP54. Väggarmatur med stomme av gjuten aluminium. Komplett med drivdon. Ej dimbar. Monteras med eller utan kupa. Anslutes till plint 3x2,5 mm².
0  kr
GU10, 3W, IP44
från 299  kr
GU10, 2X3W, IP44
från 429  kr
Konstsmide
Mörkgrå, 8W, LED
Konstsmide
1x1W, LED
Konstsmide
Aluminium, 1x3W, LED
Konstsmide
Kopparanodiserad, 3W High Power LED
Konstsmide
3W, LED, riktningsbar
Konstsmide
6W, LED, riktningsbar
Konstsmide
Mässinganodiserad, 3W High Power LED
6W, IP44
från 499  kr
Konstsmide
12x1W, LED
Konstsmide
6x1W, LED
Konstsmide
6x1W, LED
Konstsmide
Aluminium, 3x1W, LED