Vi hjälper dig att
lyckas med ditt uterum

Skapa ditt perfekta uterum med hjälp av oss på Byggmax.
Oavsett om du vill ha kompletta uterum, inspiration eller
bara glaspartier så finns vi här för dig.

Hos oss hittar du allt du behöver för att kunna skapa
ditt nya favoritrum.

Vilket uterum passar dig? 

Här hittar du fasta partier för både uterum och altan. De högkvalitativa väggpartier i glas släpper in mycke ljus och i vårt breda sortiment hittar du även utföranden som kan användas året om. 

Ett uterum behöver inredas med båda gardiner och andra tillbehör för att få den mysiga stämningen du vill ha i ditt nya uterum. Här hittar du allt från lamellgardiner till väggbeslag.  

Vill du kunna njuta av trädgården i alla väder är ett uterum svaret! Köp ett komplett uterum och välj själv om du vill ha ett för sommaren eller årets alla säsongen. Vi har både obehandlade och grundmålade modeller.  

Få råd och inspiration inför ditt val av uterum. Här kan du hitta bra tips och vad som är bra att tänka på till ditt uterumsbygge.


Med ett uterum skapar du ett helt nytt rum som förlänger din sommar. Skjutdörr till uterum och allt du kan tänkas behöva till ditt nya favoritrum hittar du hos oss.

Ditt nya favoritrum

Finns det något härligare än att sitta i ett behagligt uterum och njuta av vårens första trevande strålar genom fönstret? Det skulle möjligen vara att kura ihop inne med en bra bok samtidigt som sommarregnet smattrar mot glaset. Sommarvädret i Sverige är kanske inte alltid det mest pålitliga, men det är däremot en varm, torr och trygg uteplats. På Byggmax hjälper vi dig att bygga ditt nya favoritrum. Vi ser till att du får tips om bra skjutdörrsbeslag så att det är lätt att öppna och stänga dörrarna - detta korrigerar temperaturen och stänger ute eventuellt regn. På vår byggportal hittar du detaljerade guider för att komma igång med hemmafixet. Så låt oss instruera och inspirera! Sedan fixar skaparglädjen resten.

Skapa ditt perfekta uterum

Innan du sätter igång med uterummet är det viktigt att ansöka om bygglov, då det färdiga rummet kommer klassas som en utbyggnad. Sedan är det bra att tänka ut hur du vill använda rummet. Ska det vara isolerat eller räcker det med att det bara är inglasat? I vissa fall kan du behöva extra material för att uterummet naturligt ska smälta in i resten av fasaden - och du kommer alldeles säkert få utföra en hel del skruvande. Därför kan det vara en god idé att komplettera med bra elverktyg. Hos oss här på Byggmax hittar du ett brett utbud av material för uterum och vi hjälper dig gärna komma igång.

Hitta materialet för ditt uterum hos Byggmax

Kom in till oss så snart du vet hur ditt perfekta uterum ser ut! Vi har ett stort utbud av prisvärda varor som hjälper dig förverkliga din dröm.