Vi hjälper dig att
lyckas med ditt uterum

Skapa ditt perfekta uterum med hjälp av oss på Byggmax. Oavsett om du vill ha
ett komplett uterum, glaspartier eller bara inspiration så har vi något för alla önskemål.

Hos oss hittar du allt du behöver för att kunna skapa
ditt nya favoritrum.

Vilket uterum passar dig? 

Här hittar du fasta partier för både uterum och altan. De högkvalitativa väggpartier i glas släpper in mycket ljus och i vårt breda sortiment hittar du även utföranden som kan användas året om. 

Vill du kunna njuta av trädgården i alla väder är ett uterum svaret! Köp ett komplett uterum och välj själv om du vill ha ett för sommaren eller årets alla säsongen. Vi har både obehandlade och grundmålade modeller.  

Ett uterum behöver inredas med båda gardiner och andra tillbehör för att få den mysiga stämningen du vill ha i ditt nya uterum. Här hittar du allt från lamellgardiner till väggbeslag.  

Hämta råd och inspiration innan du väljer ditt nya uterum. Här hittar du bra tips om vad du ska tänka på när du bygger uterum. Du kan även spana in några av våra DIY-projekt. Kanske hittar du något för dig?


Med ett uterum skapar du ett helt nytt rum och samlingsplats i ditt hem som garanterat förlänger din sommar. I vårt sortiment finns allt från kompletta uterum till uterumspartier som kan forma ett fantastiskt inglasat uterum. Vi har även skjutdörrar till uterum och allt annat som du kan tänkas behöva till ditt nya favoritrum.

Njut av ett inglasat uterum

Finns det något härligare än att sitta i ett behagligt inglasat uterum och njuta av vårens första trevande strålar genom fönstret? Det skulle möjligen vara att kura ihop sig med en bra bok samtidigt som sommarregnet smattrar mot glaset. Sommarvädret i Sverige är kanske inte alltid det mest pålitliga, men det är däremot en varm, torr och trygg uteplats. På Byggmax hjälper vi dig att bygga ditt nya favoritrum. Vi kan ge tips om stora små små detaljer till ditt uterumsbygge, exempelvis tips om bra skjutdörrsbeslag så att det är lätt att öppna och stänga dörrarna. På vår byggportal hittar du guider för att komma igång, låt oss instruera och inspirera. Sen fixar skaparglädjen resten.

Bygg ditt perfekta uterum

Innan du sätter igång med uterummet är det viktigt att ansöka om bygglov, då det färdiga rummet kommer klassas som en utbyggnad. Sedan är det bra att tänka ut hur du vill använda rummet. Ska det vara isolerat eller räcker det med en inglasat altan? I vissa fall kan du behöva extra material för att uterummet naturligt ska smälta in i resten av fasaden. Hos oss på Byggmax hittar du ett brett utbud av verktyg och material för uterum och vi hjälper dig gärna att komma igång.

Köp uterum hos Byggmax

Vi hjälper dig att hitta det perfekta uterummet för just ditt byggprojekt. Vi finns här för dig vare sig du har en klar vision eller behöver tips och inspiration för hur du ska bygga ditt uterum. Vi har ett stort utbud av prisvärda varor som hjälper dig förverkliga din dröm.