Altandörrar

Altandörrar från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Är det dags att byta altandörr? Eller ska du kanske byta ut den där gamla glesa dörren mot en snygg, välisolerad glasdörr?

Varmare inne med nya altandörrar
Förr eller senare har alla dörrar gjort sitt efter att i åratal ha utsatts för väder, vind och årstidernas växlingar. Dörrar som tillverkades för flera år sedan har dessutom ett betydligt sämre u-värde än dagens välisolerade dörrar. Det innebär att den investering som det ändå är att köpa en ny altandörr snart har betalat sig i form av lägre energiförbrukning och bättre komfort inomhus. Här hos oss på Byggmax hittar du ett stort urval av altandörrar både som enkeldörr och som pardörr. Vi har även dörrar i flera olika material, som exempelvis PVC-dörrar med både båge och karm i järnförstärkt, väderbeständig och helt genomfärgad PVC. Något som innebär att dörren kräver lite underhåll efter montering.

Bygga och byta på egen hand
Det är klart att det behövs viss kunskap för att byta altandörrar eller bygga ett uterum. Här på hemsidan hittar du instruktioner om hur du ska gå till väga. Innan ditt inköp bör du tänka igenom hur du har tänkt använda dörren eller uterummet. Planerar du att bygga en vinterträdgård där du vill hålla ungefär 15 grader även mitt i vintern? Det ställer andra krav på väggar och tak än en inglasad altan som bara används sommartid. Det samma gäller dörren. Ska den leda ut i ett delvis uppvärmt rum behöver den inte vara lika välisolerad som om den öppnas ut i det fria.

Snygga altandörrar med hög kvalitet från Byggmax
Med våra snygga altandörrar och prisvärda uterum har du äntligen råd att bygga precis som du själv vill ha det. Välkommen till Byggmax! Vi hjälper dig med dina byggprojekt.

Är det dags att byta altandörr? Eller vill du kanske byta ut den där gamla dörren mot en modern altandörr i glas? Vi har flera storlekar på altandörrar så du ska hitta en som passar ditt hem.


Varmare inne med nya altandörrar

Förr eller senare har alla dörrar gjort sitt efter att i åratal ha utsatts för väder, vind och årstidernas växlingar. Dörrar som tillverkades för flera år sedan har dessutom ett betydligt sämre u-värde än dagens välisolerade dörrar. Det innebär att den investering som det ändå är att köpa en ny altandörr snart har betalat sig i form av lägre energiförbrukning och bättre komfort inomhus. Här hos oss på Byggmax hittar du ett stort urval av altandörrar både som enkeldörr och som pardörr. Vi har även dörrar i flera olika material, som exempelvis PVC-dörrar som kräver lite underhåll efter montering.

Vilken altandörr ska man välja?

När du väljer altandörr finns det mycket att fundera över som till exempel hur mycket ljusinsläpp du vill ha och om dörren matchar fönsterna i samma rum. Altandörrar finns i flera olika utföranden. Har du plats för en bred öppning och vill du ha mycket ljusinsläpp är en dubbeldörr för altanen perfekt.  En altandörr med dubbel öppning ut mot altanen ger dig en vacker utsikt över trädgården från huset. En ny altandörr kan också ge en helt ny känsla till ett rum. När du köper en altandörr i glas kommer du få ett ljusare hem som ger en modern touch.


Vad är skillnaden på en altandörr och en balkongdörr?

Altandörr kan även kallas fönsterdörr och balkongdörr. Det är klart att det behövs viss kunskap för att byta altandörrar eller bygga ett uterum. Innan ditt inköp bör du tänka igenom hur du har tänkt använda dörren eller uterummet. Planerar du att bygga en vinterträdgård där du vill hålla ungefär 15 grader även mitt i vintern? Det ställer andra krav på väggar och tak än en inglasad altan som bara används sommartid. Det samma gäller dörren. Ska den leda ut i ett delvis uppvärmt rum behöver den inte vara lika välisolerad som om den öppnas ut i det fria.

 

Snygga altandörrar med hög kvalitet från Byggmax

Med våra snygga altandörrar och prisvärda uterum har du äntligen råd att bygga precis som du själv vill ha det. Välkommen till Byggmax! Vi hjälper dig med dina byggprojekt.

30 artiklar

 1. Altandörrshandtag 7/100 Tokyo Hoppe
  240x50x120 mm, handtagssprint 7x100 mm
  Altandörrshandtag 7/100 Tokyo Hoppe
  699   kr /st
 2. Smart lock höger grepp Secuyou
  190x90x50 mm
  Smart lock höger grepp Secuyou
  1745   kr /st
 3. Handtag vänster grepp för utvändig montering Secuyou
  193x90x50 mm
  Handtag vänster grepp för utvändig montering Secuyou
  499   kr /st
 4. Altandörrshandtag 8/00 Tokyo Hoppe
  230x50x150 mm, lös sprint medföljer
  Altandörrshandtag 8/00 Tokyo Hoppe
  269   kr /st
 5. Altandörrshandtag Tokyo M5-8 Hoppe
  170x35x100 mm, skruvmottagare M5, utan sprint 8 mm hål
  Altandörrshandtag Tokyo M5-8 Hoppe
  129   kr /st
 6. Handtag höger grepp för utvändig montering Secuyou
  192x90x50 mm
  Handtag höger grepp för utvändig montering Secuyou
  499   kr /st
 7. Altandörrshandtag Tokyo M4-7 Hoppe
  170x35x100 mm, skruvmottagare M4, utan sprint 7 mm hål
  Altandörrshandtag Tokyo M4-7 Hoppe
  129   kr /st
 8. Smart lock vänster grepp Secuyou
  191x90x50 mm
  Smart lock vänster grepp Secuyou
  1745   kr /st
 9. Altandörrshandtag 7/43 Tokyo Hoppe
  240x50x120 mm, handtagssprint 7x43 mm
  Altandörrshandtag 7/43 Tokyo Hoppe
  449   kr /st
 10. Sprint 100 mm
  Inkluderar 2 adapter (8x8 mm)
  Sprint 100 mm
  149   kr /st

30 artiklar