Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0771-89 00 89
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 40 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta

Varuinformation

Dekorsten Colorado Desert
Dekorsten Colorado Desert från Stegu av syntetiskt gips ger dig snabbt en elegant ”stenvägg” inomhus. Dekorstenen ger effekten av en vägg murad av flata naturstenar i vit och beige med inslag av gult.
Dekorstensplattorna skapar en rustik och mysig hemmiljö. Montering och bearbetning är lätt att klara med enkla handverktyg som träsåg eller bågfil. Dekorsten sätts, precis som kakel, säkrast på är ett stumt underlag som betong, lättbetong, tegel, murblock, lättklinkerblock eller gipsskiva. Dekorstenen limmas på underlaget med färdigblandad fix. Sugande underlag förbehandlas med primer. Vi rekommenderar färdigblandad fix som även möjliggör montering av dekorstenen på träbaserade skivor som OSB-skivor.

Montering

Underlaget ska vara rent och torrt. Fäst en rak list på väggen i höjd med andra raden nerifrån. Väg av med vattenpass så listen sitter vågrätt.
Sätt dekorsten längs listen. Applicera fixet på underlaget. Dra med en fixkam för att få lagom mängd fix. Tryck plattan på plats. Avlägsna överflödigt fix vartefter. Fortsätt med nästa rad dekorsten. Ta bort listen och sätt slutligen den nedersta raden stenar. Låt väggen torka två dygn. Dekorstenen behöver inte fogas utan är klar som den är.

Tänk på

Ha flera paket öppna och plocka ur olika paket vartefter för att få färgerna jämnt blandade. Tänk på att fixet tar lite plats. Dekorstenen är 34 mm tjock, men räkna med att den färdiga plattan med fix bygger 36-39 mm.

Fakta

Höjd: 200
Bredd: 560 mm
Tjocklek: 34 mm
Utförande: gipsbaserad
Fog: monteras utan fog
Antal per paket: 10 st
Mängd per paket: 1 kvm
Vikt: 14 kg/pkt

SNABBA FAKTA

Användningsområde Inomhus
Färg Brun, Beige
Kan hämtas i butik Ja
Leverantörens artikelnummer ST-PL-COL-001-3
Varumärke Stegu

Fler produkter i samma kategori