Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0771-89 00 89
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 40 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta

Varuinformation

Dekorsten Hörn Venezia Graphite
Dekorsten Venezia Graphite från Stegu av syntetiskt gips ger dig snabbt en elegant ”stenvägg” inomhus. Dekorstenen ger en mjukt grafitgrå skifferstensvägg med inslag av brunt. Hörnplattorna hjälper dig att skapa snygga ytterhörn om dekorstenen ska täcka flera väggar.
Dekorstensplattorna skapar en rustik och mysig hemmiljö. Montering och bearbetning är lätt att klara med enkla handverktyg som träsåg eller bågfil. Dekorsten sätts, precis som kakel, säkrast på är ett stumt underlag som betong, lättbetong, tegel, murblock, lättklinkerblock eller gipsskiva. Dekorstenen limmas på underlaget med färdigblandad fix. Sugande underlag förbehandlas med primer. Vi rekommenderar färdigblandad fix som även möjliggör montering av dekorstenen på träbaserade skivor som OSB-skivor.

Montering

Underlaget ska vara rent och torrt. Fäst en rak list på väggen i höjd med andra raden nerifrån. Väg av med vattenpass så listen sitter vågrätt.
Sätt dekorsten längs listen. Applicera fixet på underlaget. Dra med en fixkam för att få lagom mängd fix. Tryck plattan på plats. Avlägsna överflödigt fix vartefter. Fortsätt med nästa rad dekorsten. Ta bort listen och sätt slutligen den nedersta raden stenar. Låt väggen torka två dygn. Dekorstenen behöver inte fogas utan är klar som den är.

Tänk på

Ha flera paket öppna och plocka ur olika paket vartefter för att få färgerna jämnt blandade. Tänk på att fixet tar lite plats. Dekorstenen är 28 mm tjock, men räkna med att den färdiga plattan med fix bygger 31-33 mm.

Fakta

Höjd: 152
Bredd: 70/140x80/375 mm
Tjocklek: 28 mm
Utförande: gipsbaserad
Fog: monteras utan fog
Antal per paket: 7 st
Ett paket räcker till: 1,06 m
Vikt: 11 kg/pkt

SNABBA FAKTA

Användningsområde Inomhus
Färg Grå
Kan hämtas i butik Ja
Leverantörens artikelnummer ST-N-VEN-004-2
Varumärke Stegu

Fler produkter i samma kategori