Kundtjänst

Aktuella priser och lagerstatus:

Kundservice

0771-89 00 89
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • Över 40 000 varor

Se lager och fraktkostnad

Sverigekarta

28x45 Staketribba Grön

Spjäla för vindskydd, spaljé och altan, Art.nr: 08728045, Vikt/Säljenhet: 2,2 kg
28x45 Staketribba

Impregnerad staketribba i måtten 28 x 45 mm. Ribban kan användas för att bygga trendiga spaljeer och vindskydd.

Varuinformation

Så här gör du


+ Tillbehör:
/m

Varuinformation

28x45 Staketribba
Impregnerad staketribba i måtten 28 x 45 mm. Ribban kan användas för att bygga trendiga spaljeer och vindskydd på din altan. 
Rekommenderad skruv: Rostfri A2 4,2x55mm (artikel 24445) eller Ytbehandlad C4, 4,2x55mm (artikel 24465).

Returer

Du får tyvärr inte byta eller lämna tillbaka virke. Som virke räknas också ex lister, furugolv och panel. Anledningen är att trä är ett levande material som är fuktkänsligt och kan bli förstört vid t.ex. öppnad förpackning eller felaktig förvaring.

SNABBA FAKTA

Användningsområde Ovan mark
Bredd 45 mm
Färg Grön
Höjd 28 mm
Tjocklek 28 mm

Så här gör du

steg 1

steg_1

Börja med att mäta ut vad som är mitten på huset. Använd ett riktsnöre som fästs i mitten på huset. Dra ut snöret fem meter och surra det runt en pinne som sätts i marken. Kontrollmät så att snöret är helt rakt genom att mäta avstånden till husets respektive gavlar.

steg 2

steg_2

De stående stolparna är i dimensionen 45x45 mm använd obehandlat vitt virke eller impregnerat virke beroende på vad du önskar för slutresultat. Mät ut rätt höjd på stolpen och snedsåga den i överkant för en bättre avrinning så att regn inte går ned i ändträet. Skruva stolpen i fasaden med 75 millimeter långa rostfria träskruvar. Mät med vattenpass så att stolpen är i lod.

steg 3

steg_3

Förankra spaljén i marken med stolpspjut/jordankare/metpost. Driv ned jordankaret med baksidan av en yxa eller en slägga. Slå inte mot metallen utan använd en kloss emellan. Var noggrann med att driva ned ankaret rakt och helt i linje med riktsnöret. Avstånd till nästa är 120 centimeter.

Steg 4

Steg_4

Jordankaret var 46x46 millimeter, så stolpen passar bra till denna. Om du väljer att använda vitt obehandlat virke; grundmåla och färdigmåla stolparnas nedre del innan de monteras i jordankaret. När färgen har torkat sätts den i hållaren och skruvas med sexkantsskruvar.

Steg 5

Steg_5

Använd bärläkt 23x36 mm eller staketribba 28x45 mm som spjälor för din spaljé. Tänk på att desto grövre virke du använder desto stabilare blir din konstruktion. De monteras omlott på vardera sida om stolparna. Avståndet mellan varje spjäla är en spjälbredd, det vill säga 45 millimeter. Spjälorna skruvas med 38 millimeter trallskruv. Detta är ett bra ”första” snickerijobb för hemmafixaren!

Steg 6

Steg_6

Bygger du din spalje med vitt virke så är det bästa alternativet att grundmåla alla trädelar innan de monteras. Det förenklar målningen betydligt. Grunda med trägrund för utomhusbruk. Måla sedan konstruktionen med två omgångar täckfärg. Har du byggt din spaljé i impregnerat virke så måste du vänta minst en säsong innan virket kan målas.

Gör det själv