Braskamin Well Done II

ART.NR: 6713109
Braskaminen Well Done II gör vedeldning till en njutning i det moderna hemmet. Stort tilltalande frontglas samt två sidoglas för optimal insyn till lågorna.
Läs mer
A
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer
Hjälp med installation?
Vi erbjuder hjälp till fast pris Läs mer

Braskamin Well Done II

Braskaminen Well Done II gör vedeldning till en njutning i det moderna hemmet. Stort tilltalande frontglas samt två sidoglas för optimal insyn till lågorna. Ytterhölje av svart stålplåt av absolut högsta kvalitet. Eldstaden är klädd med vermeculit och utrustad med skakroster och asklåda. Observera att braskaminen ska anslutas till rökkanal dimensionerad för rökgastemperatur med max. 350° C.

Sprid värmen bättre med hjälp av en effektiv tystgående fläkt från Ecofan. Finns i olika modeller beroende på rumsstorleken. Drivs av värmen, ingen elanslutning behövs.
• Ecofan 810 för rum upp till cirka 30-35 kvadratmeter.
• Ecofan 812 passar för större rum och kan cirkulera 250 m3/timme, vilket är ca 50 procent mer luft än ovanstående modell 810.


Specifikationer

Höjd: 1035 mm
Bredd: 512 mm
Djup: 444 mm
Material: Stål
Effekt: 8 kW
Verkningsgrad: 75 procent
Konvektion: Ja
Anslutning: Toppanslutning eller från baksidan
Rökrörsanslutning (mm): 150 mm
Avstånd till brännbart: Sida 50 cm, baksida 10 cm
Användning: Uppvärmning och trivseleldning i bostaden
Övrigt: Uttag för uteluftsanslutning nedåt eller bakåt i vedfacket
Certifikat: EN 13240
Läs mer
Varumärke Svea Flame
Leverantörens artikelnummer 1079-12

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Med en kamin kan du göra ett rum till en central samlingsplats med en härlig eldstad som sprakar en kall kväll. Dessutom innebär en kamin ett kostnadseffektivt tillskott till uppvärmningen som även fungerar vid strömavbrott. Förutsättningarna skiljer sig mellan olika hus, men lösningarna är många. Ta reda på vad som gäller för ditt hus och välj sedan en passande kamin i vårt stora sortiment.
  • Öppna spisar är vanliga i Sverige men används idag främst för mysfaktorns skull då verkningsgraden är så låg. Det går dock att på ett relativt enkelt och kostnadseffektivt sätt konvertera den öppna spisen till en högpresterande eldstad. Eftersom både rökkanal och eldstad till att lagra värmeenergin redan finns, är de största och svåraste momenten är redan avklarade.