Åkgräsklippare

Har du en stor gräsmatta som både tar tid och kraft att klippa? I så fall är en åkgräsklippare lösningen för dig! Med en åkgräsklippare klipper du stora ytor både snabbt och smidigt utan ansträngning. På Byggmax har vi flera robusta åkgräsklippare av hög kvalitet från välkända varumärken.

Åkgräsklipparen – drömpartnern i en stor trädgård

När vårsolen tittar fram börjar gräset växa ordentligt och så småningom är det dags för gräsklippning. Har detta tidigare känts som en övermäktig uppgift behöver det inte vara så längre. En åkgräsklippare kommer vara din trogne arbetshäst i en stor trädgård. Dels behöver du inte dra gräsklipparen fram och tillbaka, utan du sitter bekvämt i förarsätet och styr åkgräsklipparen med ratten över dina ägor. Åkgräsklippare har dessutom bredare klippbredd vilket gör att klipptiden blir kortare. Vi har flera modeller av åkgräsklippare med en varierande klippbredd. Har du en stor gräsmatta med mycket öppna ytor rekommenderas en bred klippbredd. Något smalare klippbredd kan vara att föredra om gräsmattan är mindre men med fler hinder.

Åkgräsklippare eller trädgårdstraktor?

På Byggmax har vi inte bara åkgräsklippare, utan även trädgårdstraktorer, men vad är egentligen skillnaden? Den största skillnaden är placeringen av klippaggregatet. En åkgräsklippare har klippaggregatet i fören, d.v.s. frontmonterat klippaggretat och en trädgårdstraktor har det under föraren, ett mittmonterat klippaggretat. En frontmonterad åkgräsklippare är bättre på kantklippning, därför kan den anses bättre om du har en trädgård med mycket växter och andra hinder. Den har lättare att klippa nära träd, staket, rabatter och under buskar. Eftersom gräset klipps där fram så plattar hjulen också till gräset, vilket resulterar i en välvårdad gräsmatta. En trädgårdstraktor däremot, är mer än bara en gräsklippare. På trädgårdstraktorn kan du nämligen koppla på andra redskap, såsom gödningsspridare, vagnar och plogar. Trädgårdstraktorn har därför fler användningsområden än bara gräsklippning. Har du en större trädgård och emellanåt behöver transportera tunga material, skotta snö eller platta till en gång så är allt detta möjligt med en trädgårdstraktor. Tänk över hur dina behov ser ut i valet mellan en åkgräsklippare och en trädgårdstraktor.

Köp din åkgräsklippare eller trädgårdstraktor hos Byggmax

Åkgräsklippare och trädgårdstraktorer klarar alla utmaningar i trädgården. Vi på Byggmax erbjuder ett brett sortiment av flera olika modeller. Du finns både batteri- och bensindrivna alternativ. Du kan även välja mellan sidutkast och uppsamlare i olika storlekar. Självklart har vi också praktiska tillbehör till din gräsklippare. Köp din nya åkgräsklippare eller trädgårdstraktor bekvämt från oss på Byggmax idag.

filter-white Filtrera

8 träffar

Sortera på