Gräsfrö

Drömmen om en frisk, tät och grön gräsmatta kan bli verklighet med gräsfröer från Byggmax. Gräsmattan är grunden i varje trädgård och till det behövs rätt sorts gräsfröer.

Olika sorters gräsfröer

Gräsfröer säljs i blandningar av olika sorters fröer. Vid val av gräsfröer är det viktigt att tänka på hur du vill använda din gräsmatta, och vilka förutsättningar som finns för din tomt. Varje blandning av gräsfröer ger rätt egenskaper för en viss typ av användning och växtplats. Vi erbjuder olika blandningar av gräsfröer anpassade för vårt nordiska klimat.

Den bästa tiden för att så dina gräsfröer är under hösten eller tidigt på våren när det regnar ibland, och temperaturen är något svalare. Det är nämligen av största vikt att en nysådd gräsmatta hålls fuktig för att gräsfröerna ska gro. Temperaturen bör dock vara över 10°. Du behöver även en bra harpad matjord, en packad yta och tillgång till vatten för att ge bästa förutsättningarna för dina gräsfröer. Ta gärna en titt på vår kompletta guide för hur du anlägger och sår en gräsmatta här.

Köp gräsfröer till bra pris hos Byggmax

Spana in vårt sortiment av gräsfröer och hitta de som kommer passa för just din trädgård. Med gräsfröer från Byggmax kommer du enkelt igång med anläggningen av din nya gräsmatta.

filter-white Filtrera

12 träffar

Sortera på
39 95  kr
Weibulls
99 95  kr
Weibulls
229  kr
80  kr
80  kr
Hammenhögs
4 140  kr /helpall
80  kr
80  kr
80  kr
80  kr
WOLF-Garten
2,5 kg
379  kr