Skivmaterial & byggskivor

Att använda skivmaterial är ett effektivt sätt att bygga väggar eller att förändra en befintlig vägg, kanske i samband med att du lagt till ett lager av isolering. Om du vill lägga nytt tak eller om du behöver underlag för ett nytt snyggt brädgolv har vi skivorna du letar efter. Vi har många olika skivmaterial som passar olika användningsområden.

Skivmaterial för alla behov

Skivmaterial monteras enklast genom att du skruvar fast skivorna på träreglar. När du väl har reglarna på plats tar det inte lång tid innan skivorna sitter där de ska. Tänk på att inte arbeta med tyngre skivor än du kan hantera om du exempelvis måste bära dem upp för en trappa när du jobbar med byggskivor inomhus. Eller då du ska få upp dem på en byggställning, som vattenavvisande och vindtät asfaltsboard eller något annat skivmaterial utomhus. Då är det bättre att kapa skivorna i mindre delar. Det är mycket enkelt om du jobbar med gipsskivor, men även en spånskiva och de flesta andra material, kan kapas så att de passar dina arbetsförhållanden.

Skivor för alla byggprojekt

På Byggmax hittar du byggskivor som passar alla dina byggprojekt och det till ett riktigt bra pris. Vi har bland annat osb-skivor som kan användas när man bygger väggar och tak. I sortimentet finns också MDF som med fördel används av hemmasnickaren samt spånskivor som passar bäst inomhus och där det inte finns risk för fukt. I fuktiga utrymmen kan du istället använda dig av en akrylskiva. Denna passar utmärkt i badrum och som vindskydd på uteplatsen. Om du har frågor kring vilken typ av skiva du ska använda till ditt bygge så hjälper vi dig gärna. Vi kan lova att rätt sorts skiva med all sannolikhet finns i vårt sortiment.

Användningsområden för byggskivor

För byggskivor finns oändligt med användningsområden. Beroende på vilket material du väljer kan du använda dem till både golv, tak och väggar och dessutom många andra projekt. Vi har till exempel konstruktionsskivor som är anpassade till den nya standarden för våtrumsväggar. Med hjälp av dessa kan du vara säker på att du får ett bra väggunderlag i ditt badrum. Naturligtvis hittar du även allt annat som du behöver till badrumsrenoveringen hos hos, till exempel tejp och fog samt badrumsinredning. Många av våra skivor är också utmärkta att använda vid hobbyprojekt så som möbelsnickeri och inredning. Fråga oss om du har funderingar som rör vårt stora skivsortiment.

Köp skivmaterial och byggskivor hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av skivmaterial som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken byggskiva som vi kan erbjuda. Hos oss på Byggmax hittar du även detaljerade gör-det-själv guider för bland annat hur du bygger en innervägg och renoverar en innervägg.

Filtrera

112 träffar

Sortera på
Från 0  kr
350  kr
99 95  kr
Finns i flera storlekar
Från 119  kr
Från 379  kr
Från 139  kr
349  kr
Finns i flera storlekar
Från 99 95  kr
359  kr
6x1200x2500mm, Svensk standard
Från 125  kr
Finns i flera storlekar
Från 69 95  kr
Från 459  kr
Finns i flera längder
Från 199  kr
599  kr
99 95  kr
Finns i flera storlekar
629  kr
Gyproc
Från 100  kr
Från 129  kr
Från 69 95  kr
10x800x1200 mm
99 95  kr
69 95  kr
Från 219  kr