Skruvpåle & markskruv

Med skruvpålar får du en hållfast grundläggning utan krångel med betong. Pålarna finns dimensionerade för alla tänkbara hemmabyggen. För raka reglar används ett U-fäste på pålen, för vinklarna en hörnkonsol.

Ny altan utan betongarbeten

Det finns idag många innovationer som låter hemmafixaren slutföra relativt omfattande byggen utan avancerade kunskaper. Om du själv ska uppföra en lättare byggnation, exempelvis en altan eller en redskapsbod, är naturligtvis grundläggningen inget du ska slarva med. Den konventionella metoden har varit att gjuta fundament. En stor utgift i svett och tålamod. Idag finns dock finurliga skruvpålar som helt enkelt skruvas ner i marken. Ingen väntan på att betongen ska bränna. Inget behov av att gräva upp halva trädgården för plintarna. Dra i en skruv bara! Uppe på skruvpålarna fäster du sedan en hörnkonsol för vinklarna och ett U-fäste för raka reglar. Konsolerna är dessutom ställbara om olyckan var vara framme när du mätte ut var pålarna skulle skruvas ner.

Skruvpålarnas intåg på marknaden förenklade arbeten med grundläggning för lättare byggnader. Hemmafixare kan snabbt och lätt få ner pålfundamenten och börja montera reglar. Skruvpålar kan du använda för allt från redskapsbodar i din trädgård till mindre sommarhus. Men när boden väl är på plats vill du ju att den ska stå ett tag. Så vad bör du tänka på för att få din nya byggnation att hålla mer än en säsong? Ett viktigt tips är att se till att pålen når ner förbi frostdjup, eller skydda den omkringliggande jorden med markisolering. Annars riskerar tjälens långsamma verkningar rubba pålen. Se också till att välja god kvalitet i övriga material. Grundläggningen slutar ju inte med pålarna - även reglar och beslag måste hålla.

Köp skruvpålar hos Byggmax

Skruvpålar köper du med fördel hos Byggmax. Dagens hemmafixare är prismedvetna konsumenter med höga krav på kvalitet och hållfasthet. I det klimatet har Byggmax blivit en betrodd handlare för hemmasnickaren.

filter-white Filtrera

15 träffar

Sortera på
Paalupiste
Finns i flera längder
Från 449  kr
1,5m, Maskinmonterbar
695  kr
Paalupiste
3,2m, Handmonterbar
999  kr
3,0m, Maskinmonterbar
995  kr
2,0m, Maskinmonterbar
795  kr
Paalupiste
För horisontell fastsättning
199  kr
Paalupiste
1,6m, Handmonterbar
1 299  kr
Används mellan skruvpåle och förlängningspåle
139  kr
100mm, för pelare
379  kr
För horisontell fastsättning
179  kr
150mm, för pelare
359  kr
Paalupiste
Fästavstånd 100mm, M16
129  kr
För horisontell fastsättning
189  kr
Paalupiste
160x62mm
199  kr
Paalupiste
Fästavstånd 150mm, M16
169  kr