Sandlåda

Sandlådor för barn finns i många olika former och storlekar. Den vanligaste är kanske den fyrkantiga varianten, och ofta i kombination med lock. På Byggmax hittar du både sexkantiga och fyrkantiga sandlådor från bland annat Nordic Play, Jabo och Hörby bruk, alla med en egen stil för att passa ditt barn och trädgård.

Var ska jag placera den?

Det kan vara skönt att placera sandlådan i den del av trädgården eller uteplatsen som har naturlig skugga, annars kan man komplettera med ett parasoll som skydd mot solens starka strålar. Eller varför inte bygga ett helt eget soltak av några stolpar, brädor och tyg?

Hur skyddar jag sandlådan?

Många sandlådor har lock som är avtagbara, eller lock som lätt kan omvandlas till två sittbänkar, så att man kan leka extra länge. Se till att skydda din sandlåda med ett nät eller presenning, nätet fungerar bra som skydd mot djur och presenningen ger skydd mot regn.

Lek i sandlådan bidrar till barns kreativitet

Att få bygga något i sand är en populär aktivitet hos barn i alla åldrar, en aktivitet som de kan ägna sig åt i flera timmar om det skulle vara så. Lek i sandlådan är viktigt för kreativiteten, att få möjlighet att skapa och fantisera. Sanden som används i sandlådor är av finkornig sand, vilket gör att man lätt kan gräva gropar, vägar, eller bygga sandslott och sandkakor.

Hur mycket sand ska jag ha i sandlådan?

Det kan vara svårt att veta hur mycket sand som behövs, men ett riktmärke är att till en sandlåda på 1,2 x 1,2 x 0,19 meter, behövs det ca 240 kg sand. Sanden ingår i vissa av våra sandlåde-paket, men vi säljer såklart även sand separat.

Köp sandlåda hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av sandlådor som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken sandlåda som vi kan erbjuda.

Filtrera

7 träffar

Sortera på
Finns i flera storlekar
Från 1 789  kr
1 365  kr
Hörby Bruk
1 845  kr
Nordic Play
1 480  kr
Hörby Bruk
379  kr
2 305  kr