Board

Ska du sätta upp en ny vägg eller bygga möbler är det perfekt att använda boardskivor. Boardskivor finns i flera varianter med olika specialbehandlingar och egenskaper för olika projekt. Hitta de boardskivor du behöver till bra pris hos Byggmax.

Vad är boardskivor?

Boardskivor kallas också träfiberskivor, eftersom de är tillverkade av just träfibrer. De benämns även ofta som masonitskivor, vilket egentligen är ett produktnamn från varumärket Masonite. I tillverkningen av boardskivor filtas träfibrerna ihop i vatten och pressas sedan under högt tryck och värme. Under pressningen filtas fibrerna ihop ytterligare genom att de naturliga bindemedlen som finns i trä, såsom hartser och lignin, återbildas. Detta innebär att det till skillnad mot andra byggskivor inte används något lim i tillverkningsprocessen. Genom olika tryck och specialbehandlingar bildas sedan boardskivor med olika tjocklekar och egenskaper.

Träfiberskivor för olika projekt

I och med att det finns olika typer av träfiberskivor så finns det många användningsområden de kan användas till. Den vanligaste typen är hård träfiberskiva som ger bra fäste för skruv och spik. Den är därför perfekt för inrednings- och möbelsnickerier. Du kan exempelvis ha träfiberskivan som bakstycke om du bygger en hylla eller ett skåp. Är du ute efter en smart lösning för upphängning av redskap på väggen finns det praktiska träfiberskivor med hål i. En asfaltsboard passar i stället utmärkt för utvändiga väggar eftersom den ger skydd mot vatten och vind. Möjligheterna är många och hos oss på Byggmax kan vi erbjuda rätt sorts träfiberskiva till just ditt projekt.

Köp boardskivor av hög kvalitet hos Byggmax

Kom igång med dina byggplaner med boardskivor från Byggmax. Tveka inte att kontakta oss om du behöver tips och råd kring boardskivor och andra byggskivor. Ta en titt på vårt sortiment av boardskivor här på vår hemsida eller i någon utav våra Byggmax butiker.

Filtrera

5 träffar

Sortera på
Finns i flera storlekar
Från 99 95  kr
3x1220x2440mm
Från 46 69  kr
Från 179  kr
59 95  kr
59 95  kr