Foglist

Foglist är en typ av täcklist med många användningsområden. Det är en mindre list som används för att täcka springor där de uppstår efter slutfört hantverk, men kan även användas som kantlist eller en typ av dekorlist till bord och skivor. Foglisten kan även användas till ramar eller som kantlister. Vackra lister som är snyggt monterade gör skillnad i dina rum så se till att handla dina dekorlister och foglister prisvärt och med god kvalitet hos Byggmax.

Vilken foglist ska man välja?

Foglist är en list med två rundade kanter på den synliga sidan och en platt på baksidan som mestadels används till att täcka oönskade springor. Vi har foglist både i ek och furu att välja mellan. Med en vitmålad foglist ger du ett stilrent och snyggt intryck medan den obehandlade ger dig valmöjligheten att ha kvar dess naturliga utseende eller att vitmåla den.

Så fäster du en foglist eller dekorlist

De vanligaste verktygen för att mäta, såga, spika eller skruva behövs, samt vattenpass för att kontrollera att lister inte hamnar snett. Kom ihåg att bra verktyg gör halva jobbet! Foglister fästs vanligtvis med dyckert vilket är en spik utan huvud, alternativ väldigt litet huvud. Varför den har så litet huvud är för att den ska synas så lite som möjligt på de lister du planerar att ha i hemmet. Slå i spiken med hammare tills cirka 2 – 3 mm återstår och driv sedan in spiken sista biten. Förborra alltid spikhål för att undvika sprickor. Ett tips är att förvara dina lister inomhus minst ett dygn innan montering, så att den anpassas till rumstemperatur. På så sätt minskar spänningarna i träet, vilket förenklar användningen.

Köp foglist hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av foglist som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken foglist som vi kan erbjuda.

Filtrera

3 träffar

Sortera på
8mm, olika bredder, S0502Y
Från 20  kr /m
Finns i flera storlekar
Från 39 95  kr /m
Fibo
Aluminium
325  kr