Markduk & fiberduk

Markduk eller fiberduk som det också kallas används som ett skiljelager mellan jord och bärlager vid anläggning av mark. Markduken separerat olika marklager samtidigt som det släpper igenom vatten. Vi har kvalitativ markduk i flera varianter, allt för att du ska hitta den som passar ditt projekt allra bäst.

Markduk skyddar ditt bygge

Markduk hjälper till att skydda din konstruktion. Våra markdukar har hög vattengenomsläppning och hindrar finkornigt material från att tränga upp i din konstruktion vid dränering. Bland våra dukar för mark hittar du varianter som är för olika användningsområden. Vi har till exempel markduk i fiber eller så kallad geotextil. Denna hindrar din dränering från att slamma igen. Vi har också fiberduk avsedd speciellt för markarbeten. Den hjälper dig att separera olika typer av jordmaterial och grus men släpper samtidigt igenom fukt. Om du har frågor kring vilken markduk du ska använda till ditt projekt hjälper vi dig gärna. Med våra pålitliga varor och vår kunskap får du en konstruktion som håller länge.

Fiberduk till trädgårdsanläggning

När du ska anlägga en trädgård kan markduk vara till stor hjälp. Den fungerar bra att använda vid till exempel terrasseringar eller när du ska anlägga en damm eller gång. Den fungerar också bra som erosionsskydd. Våra markdukar finns i olika bärighetsklasser. Dessa klasser passar till olika ändamål. Bärighetsklass nummer tre passar till exempel utmärkt för att hålla ogräs borta medan bärighetsklass nummer fem är perfekt för de mer krävande projekten. Som du säkert förstått är markduk ett mångsidigt material som både kan skydda ditt hus eller vara en praktiskt lösning i trädgården när du vill slippa ogräs och avskilja olika material som grus och jord.

Köp markduk hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av markduk som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken fiberduk som vi kan erbjuda.

filter-white Filtrera

8 träffar

Sortera på
1,4x25m
369  kr
649  kr
Från 99 95  kr
5x1,5 m
159 95  kr
Finns i flera storlekar
Från 549  kr
Plus
149  kr
Finns i flera längder
189  kr
Hestraplattan
Finns i flera färger
Från 22 95  kr