Markis

En markis är ett utmärkt sätt att skydda din uteplats eller terrass från sol och regn samtidigt som du skapar en mysig och avslappnad atmosfär. Markisen kan också hjälpa till att minska värmen i ditt hem genom att blockera solens strålar från att nå insidan av ditt hus. Fönstermarkiser, vertikalmarkiser, terrassmarkiser och sidomarkiser är alla exempel på olika typer av markiser som kan användas för att skapa skugga och skydda mot solen.

Fönstermarkis och vertikalmarkis täcker husets fönster

Varma sommardagar kan det vara skönt att ha markiser monterade för att skydda mot solens strålar och värme. Fönstermarkiser monteras vanligtvis över fönster för att skydda mot direkt solljus, denna markis ger skugga inomhus och hjälper till att reglera temperaturen inuti huset. Vertikalmarkiser är designade för att täcka stora ytor som fönster och glasfasader. Denna typ av markis rullas vertikalt nedåt och kan enkelt justeras för att kontrollera ljusinsläppet. Ger effektiv solskydd och kan även användas som insynsskydd.

Skapa skugga ute med terrassmarkis och sidomarkis

Terrassmarkiser kan monteras över uteplatser eller terrasser för att skapa en skuggad yta. Denna typ av markis har en lutande design för att ge optimal skuggning. Kan vara manuellt eller motoriserat styrda och finns i olika storlekar och färger. Sidomarkiser används för att skapa avskildhet och skydda mot vind och sol från sidan. Monteras vertikalt och kan dras ut eller rullas upp efter behov. Populära på uteplatser, balkonger eller trädgårdar för att skapa en intim och skyddad atmosfär.

Köp markis hos Byggmax

Valet av markis baseras oftast på specifika behov och platsens utformning. Välkommen att kolla in vårt sortiment av markiser som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken markis som vi kan erbjuda.

Populära varumärken

Inspiration och gör det själv-guider

Bygg en pergola | ByggmaxBygg en pergola | Byggmax
Bygga altantak | ByggmaxBygga altantak | Byggmax
Trädgårdsguide | ByggmaxTrädgårdsguide | Byggmax
Bygga uterum | ByggmaxBygga uterum | Byggmax