Dyckert

Dyckert – som också kallas SK-spik - är en spik utan huvud eller stift. Dyckert har ett mycket litet koniskt huvud som gör att den kan drivas så långt in i virket så att ingångshålet inte syns.

Olika typer av dyckert

Dyckert är oftast galvaniserade eller rostfria. Båda typerna står emot rost men rostfria dyckert har extra lång livslängd.

Dyckert för lister och socklar

Dyckert används bland annat för montering av taklister, golvsocklar och foder vid fönster och dörrar. Dyckert används också stavparkettgolv. Stavparkett representerar ett mycket gammalt hantverk och spikas med speciella mikrodyckert. Det lilla spikhålet kan fyllas igen med fyllningsmedel.

Så väljer du rätt längd på dyckert

Med rätt längd på din dyckert får du ett bra resultat och det finns en enkel regel: dyckerten ska vara tre gånger så lång som tjockleken på materialet du ska fäst den på. Exempel: Om materialet är 15 mm tjockt ska dyckerten vara 45 mm lång. För att underlätta arbetet kan du använda en dyckertpistol som tar den dyckertlängd du behöver. Det finns även dyckertpistoler som tar både dyckert och klammer.

Köp dyckert till bra pris på Byggmax

Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att hitta dyckert som passar dig. Välkommen!

filter-white Filtrera

11 träffar

Sortera på
Finns i flera längder
Från 49 95  kr
Finns i flera längder
Från 169  kr
Pintos
Finns i flera storlekar
Från 99 95  kr
Pintos
99 95  kr
Finns i flera längder
Från 149  kr
Från 119  kr
Pintos
99 95  kr
Rapid
1000 pcs, galvaniserad
119  kr
FAST
Elförzinkad, Stål
419  kr
FAST
Rostfritt syrafast stål A4
1 229  kr
Plus
249  kr