Hammare & slagdon

Hammare är världens äldsta verktyg och är än idag ett av våra mest omtyckta redskap i verktygslådan. Numera finns det även flera olika varianter av hammare att välja på beroende på projekt. Du hittar självklart alla hammare hos oss på Byggmax.

Hammare – en snickares bästa vän

En klassisk hammare att hamra in spikar med är något både hemmafixare och proffs bör ha i sin ägo. Den klassiska hammaren kallas också snickarhammare eller klohammare just för att den har en ”klo” baktill som kan dra upp krökta spikar. Den passar väldigt många typer av byggprojekt vilket gör den till ett bra, mångsidigt verktyg. Vanliga användningsområden för hammare är till exempel att spika panel, spika upp tavlor eller sätta reglar. Tänk på att välja storlek och vikt på hammaren som passar dig. Utöver den klassiska hammaren finns andra hammare för mer specificerade typer av arbeten.

Vilken hammare ska du välja?

Vid andra typer av arbeten än att slå in spik finns det andra hammare att välja på. Ska du till exempel klyva och knacka mursten behöver du såklart en murarhammare. Vill du undvika att få märken i trät när du hamrar ska du välja en gummihammare som har ett huvud av just gummi. Perfekt om du exempelvis ska lägga plattor eller slå ner stolpar i marken och inte vill få några skador. För arbeten där det behövs mer slagstyrka och kraft krävs en slägga. En slägga är också en slags hammare men med mer tyngd. Om du ska renovera kommer släggan väl till pass när det är dags för rivningsarbetet. Oavsett vilken projekt du ska ta dig an har vi hammare för dig på Byggmax.

Köp hammare till bra pris hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt breda sortiment av hammare hos Byggmax. Vi har hammare från välkända varumärken för alla projekt. Gör beställning av din nya hammare i lugn och ro på vår hemsida eller kom in till din närmsta Byggmax butik.

Filtrera

37 träffar

Sortera på
Glasfiberskaft, perforerat gummihandtag.
299  kr
Från 469  kr
Från 69 95  kr
1 813  kr
29 95  kr
Stanley
Från 99 95  kr
Millarco
Finns i flera storlekar
Från 98  kr
Boxer
249  kr
Boxer
Finns i flera utföranden
Från 149  kr
Från 199  kr
Från 375  kr
Från 59 95  kr
Boxer
Finns i flera utföranden
Från 159  kr
Från 129  kr
Boxer
174  kr
Boxer
Finns i flera utföranden
Från 119  kr
Millarco
105  kr
Millarco
125  kr
Boxer
105  kr
Boxer
Finns i flera utföranden
Från 279  kr
Tecos
600 g, 30x20x2cm
185  kr
Millarco
62  kr
Tecos
330mm, PVC handtag, 33x2x2cm
98  kr
Millarco
Finns i flera storlekar
Från 95  kr