Sekatör

En sekatör är ett måste när det kommer till trädgårdsverktyg och för dig som gillar att påta i trädgården. En sekatör används för att beskära exempelvis buskar, blommor och träd. Sekatörer skär effektivt igenom grenar, kvistar och stjälkar och hjälper dig att hålla snyggt och rent i trädgården.

Olika typer av sekatörer

En sekatör har ett bågformat blad som antingen kan vara av typen sidoskär eller mothåll. Enkelt förklarat så är de sekatörer som har mothåll gjorda för att kapa grövre och torra/döda grenar. Sekatörer med sidoskär sker rena snitt som passar för levande blommor och växter som ska fortsätta växa efter beskäring. En sekatör med ett ergonomiskt utformat handtag kan underlätta trädgårdsarbetet så att det inte blir lika jobbigt eller ansträngande för handen. Vissa sekatörer har utöver detta en låsfunktion så att du på ett säkert sätt kan förvara den när den inte används. Hos Byggmax hittar du ett stort urval av sekatörer med olika funktioner, välj en sekatör som passar just ditt behov.

Ge sekatören ett nytt liv

Att ta hand om sin sekatör gör att den håller längre. Bladet på en sekatör kan behöva underhållas eller bytas ut med tiden. Det är viktigt att bladet hålls vasst för att sekatören ska fylla sin funktion, skära rena snitt och fungera som den ska. Se därför till att slipa bladet med jämna mellanrum eller byt ut bladet - om du har en sådan typ av sekatör där det är möjligt. Att rengöra och olja in delarna på en sekatör är också viktigt för att förlänga livslängden och funktionen.

Köp sekatör hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av sekatör som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken sekatör som vi kan erbjuda.

Filtrera

35 träffar

Sortera på
Millarco
1 149  kr
Fiskars
Härdat precisionsblad av lackerat stål, handtag med SoftGrip
299  kr
Grouw
99 95  kr
Fiskars
Metall med Mothåll
369  kr
Millarco
Finns i flera storlekar
Från 93  kr
Fiskars
229  kr
Green>it
149  kr
Green>it
50  kr
Fiskars
277 50  kr
Bosch Power Tools
139  kr
Fiskars
733 75  kr
WOLF-Garten
419  kr
WOLF-Garten
419  kr
Millarco
249  kr
Millarco
104 90  kr
Millarco
189  kr
WOLF-Garten
199  kr
Fiskars
603 75  kr