Underlagspapp

Underlagspapp, även kallat takpapp kan fungera både som undertak till annan beklädning och som enda beklädnad för taket. I Sverige är takpappen en vanlig och populär form av takmaterial, särskilt som det är ett både billigt och lättmonterat. Särskilt små byggnader och tak med låg lutning brukar många lägga underlagspapp på.

Underlagspapp skyddar taket mot väta

Underlagspapp används vid flera typer av takbeläggningar, som till exempel takpannor, plåt, shingel och ytpapp. Det är då en del av den konstruktion som skyddar huskroppen mot regn. Underlagspappen är en något tunnare som inte är uv-beständig och i har inte samma tjocklek som ytpappen.

Takpapp är enkelt att lägga

Papptak är billiga och enkla att lägga men har också en begränsad hållbarhet. En papp med bra kvalitet och som är lagt efter konstens alla regler håller i ungefär 30 år. Därtill kommer en del underhållsbehov. Det ska ställas i relation till det låga priset och den enkla monteringen. Som alltid är det en god idé att satsa på en underlagspapp och takpapp av god kvalitet och måna om att få till en god taktäckning som verkligen håller måttet. Då förlänger du takets hållbarhet med flera år.

Köp underlagspapp på Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av underlagspapp som du köper enkelt från Byggmax. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att hitta underlagspappen som passar dig och ditt projekt. Välkommen!

filter-white Filtrera

5 träffar

Sortera på
Från 199  kr
Trebolit
249  kr
Trebolit
YAP 2200, 15x0,67m, frilagd kant
Från 359  kr
Trebolit
Från 749  kr
Palmako
10 m
749  kr