Källsortering & avfallshantering

Källsortering och avfallshantering är en naturlig del av mångas vardag. Många har insett vikten av att ta vara på jordens resurser och återanvända det som kan tas vara på. Ju bättre vi sorterar upp vårt avfall desto lättare är det att återvinna innehållet, se därför till att rusta upp dina förutsättningar för att källsortera rätt!

Varför är det viktigt att källsortera?

Jordens resurser är begränsade och därför är det viktigt att se till att återvinna det som går. Att skapa nya produkter av återvunnet material är inte lika energikrävande och det spar på naturens värdefulla resurser.

Rätt avfall i rätt kärl

Att källsortera kan tyckas tråkigt men om du har rätt förutsättningar kan det göra jobbet lite roligare. Även om vi idag är relativt bra på att källsortera så är det en stor del av avfallet som hamnar fel. Se därför till att ha flera olika kärl som är tydligt uppmärkta med vad det avser att förvara. Ett tips är att använd symboler för att förtydliga vilket kärl som innehåller vad. Med symboler är det dessutom lätt för alla i familjen att källsortera rätt!

Köp produkter för avfallshantering hos Byggmax

Hos Byggmax hittar du kärl, sorteringskassar och avfallshinkar för att göra din källsortering roligare, snyggare och lite lättare!

Läs mer
Filtrera

103 träffar

Sortera på
15  kr
Intra
595  kr
Intra
939  kr
Intra
1 099  kr
Intra
329  kr
Intra
939  kr
Intra
595  kr
Intra
1 415  kr
Intra
589  kr
Intra
1 099  kr
Intra
589  kr
Intra
1 099  kr
Intra
1 415  kr
Intra
1 415  kr
Intra
329  kr
Theofils
Finns i flera utföranden
Från 1 695  kr