Källsortering & avfallshantering

Källsortering och avfallshantering är en naturlig del av mångas vardag. Många har insett vikten av att ta vara på jordens resurser och återanvända det som kan tas vara på. Ju bättre vi sorterar upp vårt avfall desto lättare är det att återvinna innehållet, se därför till att rusta upp dina förutsättningar för att källsortera rätt!

Varför är det viktigt att källsortera?

Jordens resurser är begränsade och därför är det viktigt att se till att återvinna det som går. Att skapa nya produkter av återvunnet material är inte lika energikrävande och det spar på naturens värdefulla resurser.

Rätt avfall i rätt kärl

Att källsortera kan tyckas tråkigt men om du har rätt förutsättningar kan det göra jobbet lite roligare. Även om vi idag är relativt bra på att källsortera så är det en stor del av avfallet som hamnar fel. Se därför till att ha flera olika kärl som är tydligt uppmärkta med vad det avser att förvara. Ett tips är att använd symboler för att förtydliga vilket kärl som innehåller vad. Med symboler är det dessutom lätt för alla i familjen att källsortera rätt!

Köp produkter för avfallshantering hos Byggmax

Hos Byggmax hittar du kärl, sorteringskassar och avfallshinkar för att göra din källsortering roligare, snyggare och lite lättare!

Filtrera

120 träffar

Sortera på
BIG BAG
139  kr
Nordiska plast
Finns i flera storlekar
Från 185  kr
Nordiska plast
Finns i flera storlekar
Från 98 95  kr
BIG BAG
179  kr
Millarco
Finns i flera utföranden
Från 24 90  kr
BIG BAG
93 95  kr
25  kr
Habo
129  kr
Habo
115  kr
Nordiska plast
449  kr
Skotte Garden
Vit
5 199  kr
Nordiska plast
Naturvit, 35 L
119  kr
Nordiska plast
189  kr
Nordiska plast
Finns i flera storlekar
Från 33 95  kr
Habo
86  kr
Millarco
109  kr
Millarco
129  kr
Nordiska plast
Ljusgrå
18 95  kr
Brabantia
Finns i flera färger
Från 195  kr