Staket & skärmar

Staket och skärmar ger din trädgård en snygg inramning. Hos Byggmax hittar du många olika modeller på staket, exempelvis ribbstaket. Vi har allt du behöver för att sätta upp ett trädgårdsstaket.

Skärma av trädgården med ett snyggt insynsstaket

Din trädgård får en snygg inramning med hjälp av ett staket. På Byggmax hittar du också olika sorters insynsstaket och skärmväggar som skapar definition till både den större och den mindre gården. I vårt breda sortiment kan du välja mellan traditionella stål- och trästaket samt skärmar i olika utföranden som skyddar uteplatsen från insyn och vind.

Färdiga staket som håller länge

Som vanligt erbjuder vi på Byggmax bara högkvalitativa varor. Våra staketlösningar och staketbrädor av tryckimpregnerat virke är tåliga mot väder och vind och kommer att stå vackra på sin plats i många år. Vi har också staketstolpar och staketsektioner som är förmålade, med dem slipper du lägga din dyrbara tid på målning. När du har valt var du vill placera ditt staket är det bra att jämna ut marken så mycket som möjligt. För att få staketet i en jämn linje i överkant kan man använda sig av ett snöre mellan ändstolparna. Om du har frågor kring montering och stakettyp så hjälper vi dig gärna.

Köp billigt staket och skärmar hos Byggmax

Här hittar produkter från bland annat Hortus, Haderup Garden System och Räckeskungen. På Byggmax finns staket, stängel och skärmar som passar alla trädgårdar. Vi har alltid högkvalitativa varor till riktigt bra priser.

Hur bygger man staket?

För att bygga ett staket börjar du med att planera och mäta platsen, samt kontrollera eventuella regler och lokala tillstånd. Välj material och köp nödvändiga verktyg. Gräv hål för stolparna med valt mellanrum, ca 1,5–3 meter och förankra sedan stolparna. Fäst liggande reglar mellan stolparna och sedan de vertikala brädorna på reglarna med skruvar eller spikar, jämnt fördelade. Avsluta med att måla eller behandla staketet för skydd mot väder och slitage.

För mer ingående instruktioner läs gärna vår guide för hur du bygger staket.

Behövs bygglov till staket?

Generellt behövs inget bygglov om staketet är lägre än 1,1 meter. För högre staket, eller om det påverkar trafik- eller siktförhållanden, kan bygglov krävas. Kontrollera alltid med din lokala byggnadsnämnd för specifika regler och undantag i din kommun.

Hur högt staket får man bygga?

Vanligtvis får man bygga ett staket som är upp till 1,1 meter högt utan att behöva ansöka om bygglov. Kontrollera alltid din kommuns specifika regler.

Hur nära tomtgräns får man bygga staket?

Du får vanligtvis bygga ett staket direkt vid tomtgränsen om grannen godkänner det. Kontrollera lokala regler med din kommun för specifika bestämmelser.

Populära varumärken

Få en snygg altan | ByggmaxFå en snygg altan | Byggmax
Välj rätt markis | ByggmaxVälj rätt markis | Byggmax
Bygga grind | ByggmaxBygga grind | Byggmax
Avgränsa med spaljé | ByggmaxAvgränsa med spaljé | Byggmax