Laminatgolv

Här finner du ett brett sortiment av laminatgolv från kända varumärken, exempelvis Classen och MyFloor. Byggmax har ett stort urval av slitstarka, snygga och billiga laminatgolv. Att lägga klickgolv är enkelt och med Megaloc som klicksystem krävs varken lim eller spik.

Billiga laminatgolv av hög kvalité

Dags att lägga nytt golv och fräscht golv? Att lägga laminatgolv är ett både ett enkelt och inte så tidskrävande alternativ. Vårt sortiment kommer i en mängd olika utföranden som ljus furu, mörk ek, eller i shabby chic-stil, vilket ger ett lantligt intryck. Vi erbjuder olika tjocklekar för att du ska kunna lägga ditt nya golv utan att behöva höja varken trösklar eller dörrar. Laminatgolv är dessutom ett lättstädat golv där spill och slask inte fäster, utan går lätt att torka av med vatten. Visste du att det går att måla om ett gammalt laminatgolv? Glöm inte målartvätten. Ett modernt laminatgolv går tyvärr inte att måla om eftersom de har hårdare ytskikt och ytbehandling.

Klassificeringen- välj rätt golv

När du ska välja laminatgolv kan det vara en god idé att undersöka vilken AC-klassificeringen golvet har. Denna klassificering är en bra gradering som avser vilket golv som är anpassat för dina användningsområden. Lägre klass passar för måttligt trafikerade golv och högre klasser passar i hårt trafikerade miljöer. Graderingen Abrasion Class anger laminatets slitstyrka och delas in i två olika kategorier; hemmiljö och offentlig miljö. För hemmiljö finns klasserna 21-23 och motsvarande för offentlig miljö är 31-34.

Hemmiljö
Klass 21: Perfekt för sovrum
Klass 22: Perfekt för matrum
Klass 23: Perfekt för vardagsrum, hall och uterum.

Offentlig miljö
Klass 31-32: Passar alla bostadsutrymmen, även kontor och hotellrum med låg belastning. 
Klass 33: Passar alla bostadsutrymmen, även butiker och restauranger med måttlig belastning.
Klass 34: Passar alla bostadsutrymmen, även varuhus och flygplatser med hög belastning.

Att tänka på

Plankor kan svälla eller krympa på grund av de olika fuktnivåerna i huset. För att undvika att golvet reser sig är det viktigt att tillräckligt mycket utrymme lämnas mellan golvet och väggen. Lägg en stegdämpande matta, underlagsfoam under golvet för att slippa oljud och fukt mellan fogarna. Det är möjligt att installera golvvärme under alla typer av golv för en lyxig känsla under fötterna. Räkna med 5 procent spill, det vill säga extragolv, när du lägger laminatgolv. För att lägga laminatgolv krävs varken spik, lim eller skruv men några verktyg kan vara bra att införskaffa, exempelvis tumstock, fogsvans eller varför inte köpa ett golvläggningssats? För att skära laminatbrädan behöver du antingen en sticksåg eller laminatsåg. För laminatgolv som är upp till och med 8 mmm i tjocklek kan också en smidig laminatskärare användas.

Få mer hjälp! Kika in vår steg-för-steg guide!

Hitta ditt nya laminatgolv hos Byggmax

Välj och vraka i vårt sortiment av laminatgolv. Med snabba leveranser, klara instruktioner och nätets bästa priser kan du förverkliga dina byggdrömmar på nolltid!

Produkt 1-30 av 261

Produkt 1-30 av 261