Gipsskruv

Vare sig du ska hänga upp saker på väggen eller fästa en hel gipsskiva så lönar det sig att tänka efter före valet av skruv. Om du vill hänga tyngre saker på din gipsvägg, men är rädd att en vanlig gipsskruv inte ska hålla, så är ett gipsankare en god idé. Hos oss på Byggmax hittar du skruv till gipsvägg som gör att du kan känna dig trygg med det du monterar på väggarna.

Gipsskruv som hjälper dig att organisera vardagen

När du väljer längd på gipsskruv, så tänk på att skruven ska vara dubbelt så lång som materialet den ska sitta i. Det är materialet, stål eller trä, och miljön där du fäster skruven samt vikten på det du ska montera som avgör vilken typ av skruv du ska använda. Om du ska skruva i hårdgips på t.ex. golv, så använd en hårdgipsskruv. Innan du monterar ett gipsankare så förborrar du i väggen med en gipsborr.

Sätta gips är lätt med rätt material

Att sätta upp gipsskivor hemma är rena drömmen för "gör-det-självaren". Det går relativt enkelt och ger snabbt resultat. Det är dessutom kul. När du skruvar fast gipsskivorna använder du en speciell gipsskruv. Rostskyddet på skruvskallen slipas bort vid spackling om den sticker upp, så tänk på att skruva ner skallen en bit i i skivan. Gipsskruvar används också till att hänga upp saker på väggen med. Om du ska hänga upp något på väggen så är den typ av fästdon och plugg du ska använda dig av helt beroende på vikten på det du ska montera upp på väggen. Tänk också på om det är utomhus eller inomhus skruven ska sitta när du väljer ytbehandling på skruven.

Köp gipsskruv från Byggmax

När du ska skruva i gips är det prisvärt att köpa gipsskruv hos Byggmax. Vår trevliga och kunniga personal hjälper dig gärna med att nå din dröm. Alla är välkomna!

filter-white Filtrera

8 träffar

Sortera på
Finns i flera storlekar
Från 0  kr
Från 139  kr
Från 129  kr
FZB, stål/trä
259  kr
199  kr
179  kr
3,9X41 mm kombi, svart, 700 st
100  kr
299  kr