Grensax

Ska du fixa till dina buskar och träd i trädgården? Då rekommenderar vi att du använder en stark grensax! Ge dina buskar och träd en snygg klippning med en grensax från Byggmax.

Grensax – klippkraft för buskar och träd

En grensax är en något grövre trädgårdssax med bra klippkraft. Grensaxen har långa skaft och bågformade blad. Grensaxen kan därför beskära grenar på buskar och träd på ett fint sätt utan att skada dem. Genom att beskära med grensax kan dina buskar och träd växa bättre och hålla sig friska. Dessutom öppnar det upp för mer ljus. Oavsett om du är van eller ovan vid trädgårdsarbete gör grensaxen det enkelt och roligt för dig.

Vilken grensax ska du välja?

Det första du bör tänka på när du ska välja en grensax är vilken storlek du vill ha. Hur ser ditt behov ut? Behöver du nå svåråtkomliga grenar eller är det främst buskar som ska beskäras? En annan viktig komponent är vikten på grensaxen. En grensax med bra vikt gör att du kan jobba på ett bekvämt sätt i längre stunder. Grensaxar har även olika egenskaper som passar för olika typer av arbeten. Ska du beskära grövre grenar behöver du en grensax med utväxling. Utväxling innebär att grensaxen har en växel som gör att du får ökad klippkraft utan ökad ansträngning. Grensaxar kan också ha mothållsskär för att klara äldre och torra grenar, eller ett sidoskär för färska grenar. Välj helt enkelt grensax utifrån hur behoven ser ut i din trädgård. Tänk på att förvara din grensax torrt och att rengöra den efter användning. För att rengöra grensaxen behöver du bara torka av den med en trasa med lite diskmedel efter klippning och sen torka den torr. Det gör att grensaxen inte blir slö eller rostar vilket ger en längre livslängd, men gör också att du undviker att sprida eventuell smitta mellan växter. Om din grensax ändå börjar bli slö är det möjligt att slipa den.

Köp grensax av hög kvalité från Byggmax

Utan större ansträngning kan dina buskar och träd hålla sig vackra i trädgården år efter år med en grensax. Ta en titt på vårt utbud av grensaxar från välkända varumärken och gör trädgårdsarbetet lite lättare. Beställningen av din nya grensax gör du tryggt och bekvämt från vår hemsida.

Filtrera

25 träffar

Sortera på
499  kr
Green>it
149  kr
Fiskars
529  kr
Fiskars
1 362 50  kr
Texas
Batteridriven, justerbar längd
1 899  kr
Millarco
Finns i flera storlekar
Från 699  kr
Kärcher
2 469  kr
WOLF-Garten
Finns i flera utföranden
Från 869  kr
WOLF-Garten
Finns i flera utföranden
Från 869  kr
WOLF-Garten
859  kr
WOLF-Garten
Finns i flera utföranden
Från 1 095  kr
Fiskars
969  kr
WOLF-Garten
949  kr
Texas
Batteridriven
2 289  kr
WOLF-Garten
439  kr
WOLF-Garten
949  kr
Fiskars
500  kr
Grouw
100  kr
Fiskars
10  kr
Fiskars
439  kr
Green>it
100  kr