Elverk

Idag är vi i många avseenden beroende av att el finns tillgängligt, men ibland kan det uppstå strömavbrott och på en del platser är tillgång till el inte en självklarhet. Därför är det en utmärkt idé att skaffa ett elverk så att du kan vara på den säkra sidan när elbehovet dyker upp. På Byggmax kan du välja och vraka bland olika typer av elverk av den allra högsta kvalitén.

Få el när och var du vill med en generator

Ett elverk är en generator som skapar el med hjälp av bensin- eller dieselmotor. Numera finns även elverk som drivs av både bensin och gasol, vilket innebär att du kan välja driftkälla beroende på hur tillgången ser ut. Med generatorn kan du likväl driva olika elapparater eller ladda batterier när du inte har tillgång till el i ett eluttag. Detta gör att ett portabelt elverk har många användningsområden. Är du ute på camping i tält eller husvagn kommer ett portabelt elverk väl till hands. I garaget kan ett elverk vara nödvändigt för att ge el till dina maskiner eller för att få belysning där du jobbar. Uppstår det ett strömavbrott är det skönt att veta att ett reservelverk finns tillgängligt. Ett elverk kommer kort och gott väl till användning i garaget, hemmet och på fritiden.

Olika typer av elverk

Utöver olika driftkällor finns det två olika typer av elverk att välja på, nämligen ett klassiskt elverk och ett inverter-elverk. Ett klassiskt elverk är bra att använda för att driva verktyg och utrustning som exempelvis används i garage. Med ett klassiskt elverk kan du dock inte driva utrustning som kräver ren sinus, utan till detta använder man ett inverter-elverk. Ett inverter-elverk ger en ren sinusvåg och kan därför användas för att driva känslig utrustning såsom datorer, tv och mobiltelefoner. Inverter-elverk är ofta tystare och lättare men kostar mer än ett klassiskt elverk. De två olika elverken finns också i olika storlekar och med olika styrkor.

Vilket elverk ska du välja?

För att kunna välja vilken typ av elverk som passar för dig behöver du definiera hur dina behov ser ut. Till vilka slags maskiner ska du använda elverket? Behöver du enkelt kunna flytta elverket? Vilken drifttid bör elverket ha? Hur mycket watt ska elverket kunna ge? Fundera på vilka apparater som elverket ska användas till och vad de förbrukar i watt. Ska du driva flera apparater behöver du räkna ihop den totala effekten. Elverket bör sen klara 10–20% mer effekt än vad du behöver för att vara på den säkra sidan. Utifrån detta och svaren på frågorna kan du på ett enkelt sätt välja ett passande elverk för dig.

Köp elverk till bra pris hos Byggmax

Oavsett om du vill ha elverk som reservkraft, till arbetet i garaget eller för att få tillgång till el under semestertider så är en elgenerator den ultimata lösningen. Hitta ett elverk som uppfyller dina behov hos oss på Byggmax. Gör beställningen av ditt elverk tryggt och bekvämt från vår hemsida.

Filtrera

19 träffar

Sortera på
Einhell
2-takt
2 159  kr
Einhell
4-takts, 2 400 W, 2x230 V
3 999  kr
Champion
Svart/Gul
6 995  kr
Einhell
Svart, Röd
3 929  kr
Einhell
Svart, Röd
9 159  kr
Champion
13 495  kr
Champion
Svart/Gul
13 795  kr
Champion
13 995  kr
Einhell
4 takts, 2x230 V
7 365  kr
Champion
6 395  kr
Champion
10 999  kr
Hyundai Power Products
6 995  kr
Hyundai Power Products
19 925  kr
Champion
7 780  kr
Warrior Power Equipment
64 099  kr
Hyundai Power Products
13 495  kr
Champion
13 995  kr
Hyundai Power Products
9 829  kr