Planteringskärl

En pallkrage gör det enklare att odla, du slipper att gräva upp i trädgården, och eftersom den är upphöjd håller sig jorden varmare, något dina grödor kommer gilla. Bygg pallkragarna på höjden så trivs även de grönsaker och växter som behöver extra djup. Odlingskragar passar även in på balkongen, uteplatsen eller altanen. När du ska förbereda din pallkrage för odling så lägger du en markduk i botten och upp på kanterna, häftar du fast, och fyller sen på med jord.

Skydda mot väder och skadedjur

Med ett drivhus eller växthus kan du dels hjälpa dina planteringar att växa då det blir varmare i pallkragen, men det skyddar också mot ovälkomna gäster såsom rådjur, kaniner och fåglar. Om det skulle komma kraftigt regn eller blåsa väldigt mycket så är plantorna skyddade. Montera gärna en snigelkantlist så håller du även sniglarna borta. Med pallkragsbågar och fiberduk över får du en liknande effekt av skydd mot ruskigt väder och oönskade gäster.

Välj din stil på pallkrage

Du kan välja mellan olika stilar på odlingslådor. Odlingskragar och pallkragar i obehandlat trä, håller längre om du oljar in eller målar den. De svarta pallkragarna i granvirke är värmebehandlade, som skyddar mot skadeinsekter. Pallkragen i råjärn, kommer rosta och får efterhand en snygg patina. För mer inspiration har vi dessutom en alldeles egen sida om hur du odlar i pallkrage.

Köp pallkrage hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av pallkragar som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken pallkrage som vi kan erbjuda.

Filtrera

220 träffar

Sortera på
Wiksbo
Finns i flera storlekar
Från 399  kr
Från 219  kr
Från 199  kr
149  kr
249  kr
Mikelo
Finns i flera storlekar
Från 12 99  kr
Från 850  kr
329  kr
Jabo
1 606 50  kr 2 295  kr
Jabo
Finns i flera färger
Från 569  kr
Mikelo
Finns i flera storlekar
Från 21 95  kr
Orthex
Finns i flera storlekar
Från 49 95  kr
Orthex
Finns i flera storlekar
Från 64 99  kr
Millarco
149  kr
RobotGarden
1 299  kr
Recal
Finns i flera storlekar
Från 2 495  kr
10  kr
Plus
1 049  kr
Skotte Garden
Finns i flera utföranden
Från 469  kr
Millarco
Finns i flera storlekar
Från 21 90  kr
Från 500  kr
Millarco
199  kr