Ogräsduk

Ogräsduk eller markduk som det också kallas kan användas till mycket i din trädgård. Allt från dräneringsarbete till att användas under grus för att förhindra att ogräs dyker upp på din grusgång. Hållbar och kraftig markväv som effektivt bekämpar ogräs samtidigt som du kan sätta dig i solstolen med en kopp kaffe. Bra kvalitet till ett bra pris helt enkelt. I denna kategori finner du även fiberduk och juteväv som du enkelt kan täcka dina plantor med och skydda mot sol, vind, lättare frost och skadeinsekter. Juteväven fungerar även utmärkt till olika sorters rosor och vintergröna växter.

Vad är en markduk?

Markduk är en typ av täckduk som effektivt stoppar solljuset från att nå jorden och därmed hindrar ogräs att gro. Vatten, luft och näringsämnen släpps igenom uppifrån, medan ogräset stoppas nerifrån. Täck gärna väven med bark, singel, sten eller annat. Markväven passar utmärkt i odlingar, grusgångar eller stenbelagda ytor. Ökar stabiliteten och motverkar ojämnheter vid markbeläggning.

Hur lägger man ogräsduk?

Innan du lägger din ogräsduk ska du förbereda den utvalda platsen genom att rensa jorden från ogräs, kratta och ta bort stenar och rötter för att få en slät yta. Rulla ut ogräsduken och fixera den vid marken med stenar eller pinnar. Överlappa med 20 cm vid skarvning. Skär sedan kryss i lagom storlek för de växter som ska planteras. Gräv och plantera växterna och vik ner ogräsdukens kanter mot växtens stam. Glöm inte att om du har lökar i jorden måste du även skära hål för att lökväxterna ska kunna komma upp genom duken. Sopa undan jord från ogräsduken och täck slutligen med ett 2-5 cm tjockt lager täckbark. Alternativ täckning är dekorationsgrus, tegelkross eller liknande. I köksträdgårdar kan duken även täckas med halm.

Köp markduk hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av markduk som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken ogräsduk som vi kan erbjuda.

Filtrera

7 träffar

Sortera på
149  kr
Från 182  kr
169  kr
Från 64 95  kr
Millarco
Finns i flera utföranden
Från 105  kr
Fibertex
Från 94 95  kr
Plus
469  kr