Bastusten

Utan bastustenar, ingen bastu. Bastustenar är stenar som används i bastun för att lagra värme och för att skapa skön ånga när man häller vatten på dem. Bastustenar är vanligtvis vulkanisk sten som har en hög densitet och förmågan att lagra värme effektivt. De används för att öka temperaturen i bastun genom att placeras på en bastuugn som har blivit uppvärmd med ved eller elektricitet. Stenarna läggs på en metallplatta eller i en stenkorg ovanför bastuaggregatet.

Rengör bastustenarna innan du använder dem

Innan du ska inviga dina nya bastustenar så rekommenderar vi att du rengör dem – även om de står att de redan är rengjorda. På så sätt får du bort det sista stendammet som kan ha uppstått i frakten.

Välj rätt storlek på dina bastustenar

En bra tumregel är att vedeldade aggregat ska förses med större stenar och de elektriska aggregaten ska förses med lite mindre stenar. För att luft ska kunna cirkulera runt stenarna och på så sätt värmas upp så behöver bastustenarna läggas luftigt. Placera stenarna löst utan att kila fast dem i varandra. Med för små stenar kan luften inte cirkulera ordentligt. Har du en stor bastukorg med mycket sten kan du också tänka på att lägga de största stenarna i botten och bygga på med mindre stenar vartefter.

Köp bastustenar på Byggmax

Välkommen att spana in vårt sortiment av bastustenar som du kan köpa här på Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se hela vårt utbud av bastustenar.

filter-white Filtrera

13 träffar

Sortera på
Harvia
Finns i flera storlekar
Från 195  kr
Harvia
Finns i flera storlekar
Från 406  kr
Narvi
Finns i flera storlekar
Från 201  kr
Harvia
Finns i flera storlekar
Från 239  kr
Aino Heater
10 kg
239  kr
Aino Heater
Vit, 10 kg
299  kr
Narvi
Finns i flera storlekar
Från 330  kr
HUUM
637  kr
Narvi
592  kr
Narvi
567  kr
Harvia
Finns i flera storlekar
Från 858  kr