Vägglykta

Vägglyktor är en typ av utebelysning som monteras på fasaden. En vägglykta lyser upp samtidigt som den skapar en mysig känsla. Vägglyktor kan hjälpa till att skapa en välkomnande känsla vid huset, entrén, uppfarten eller garaget.

Vägglyktor i olika utföranden

Vägglyktor finns i mängder av olika utseenden, stilar och material. Från moderna och minimalistiska varianter till mer klassiska och traditionella i utseendet. Även ljuset sprider sig olika i olika typer av vägglyktor. Det finns ljuslyktor som sprider ett jämnt ljus runtom sig och vissa som enbart sprider ljuset uppåt eller nedåt. Vilken stil och vilka egenskaper är du ute efter? Se till att matcha huset med dina vägglyktor för att få en sammanhängande stil. Det kan även vara en bra idé att provbelysa de områden som man vill köpa belysning till. Genom att probelysa med tex ficklampor får man en bra uppfattning över vart belysningen behövs och var den passar in.

Vägglykta utomhus skapar trygghet

En av de främsta fördelarna med utomhusvägglyktor är deras funktionella förmåga att ge säkerhet och trygghet. Genom att lysa upp områden som entréer, trappor, garageuppfarter eller trädgårdsvägar kan utomhusvägglyktor förhindra olyckor och minska risken för inbrott. Många vägglyktor har funktionella detaljer som justerbara armaturer eller rörelsedetektorer som gör att lampan tänds automatiskt när någon närmar sig. Vägglyktor för utomhusbruk är gjorda för att klara tuffa väderförhållanden och är därför som oftast tillverkade i slitstarka material såsom aluminium och rostfritt stål.

Köp vägglyktor hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av vägglyktor från kända varumärken som Konstsmide. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilka vägglyktor som just vi kan erbjuda.

filter-white Filtrera

11 träffar

Sortera på
Konstsmide
Konstsmide
200  kr
Konstsmide
Gelia
Finns i flera färger
Från 504  kr
Gelia
Finns i flera färger
Från 269  kr
Gelia
Finns i flera färger
Från 249  kr
Gelia
Finns i flera färger
Från 369  kr
Gelia
Finns i flera färger
Från 355  kr
Gelia
Finns i flera färger
Från 298  kr
Gelia
11 W, Antracitgrå
Från 410  kr