Beröringsfri blandare

Beröringsfria blandare, även kallade sensorblandare, är en typ av kran som blivit alltmer vanlig i både offentliga och privata miljöer under de senaste åren. Dessa tvättställsblandare är utformade för att minska kontakten mellan händerna och kranen, vilket minskar risken för spridning av bakterier och mikroorganismer.

Så fungerar en beröringsfri blandare

Den vanligaste typen av beröringsfri blandare är utrustad med en sensor som känner av när händerna placeras under kranen. Sensorn utlöser vattenflödet som sedan stängs av automatiskt efter en viss tid, vanligtvis mellan 10 och 30 sekunder. På så sätt kan användaren rengöra händerna utan att behöva röra vid kranen. Beröringsfria blandare kan drivas av batteri, elnät eller vanlig kontakt. Oftast ställs vattenflödet och temperatur in på ett reglage på sidan av blandaren, men detta kan skilja sig från modell till modell. Även andra tekniska funktioner kan skilja sig så det är bra att läsa på vad just du önskar på din beröringsfria blandare.

Fördelar med beröringsfria tvättställsblandare

En stor fördel med beröringsfria blandare är att de kan vara mycket energieffektiva. Eftersom vattnet endast rinner när det behövs, minskar blandaren den onödiga vattenförbrukningen och på så sätt minskar även vattenräkningen och miljöpåverkan. Annars är det väldigt vanligt att man låter vattnet rinna när man borstar tänderna eller liknande.

Köp beröringsfria blandare hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av beröringsfria blandare. Hos oss hittar du beröringsfria blandare från kända varumärken som FM Mattsson, Mora och Oras. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.