Solceller & solenergi

Solceller och solenergi har blivit centralt i strävan efter att skapa en mer hållbar och miljövänlig framtid. Att installera solceller på ditt hustak eller skaffa portabla solceller ger dig många olika möjligheter för att i din vardag använda miljövänlig energi.

Vad är solceller och solenergi?

Solceller är enheter som omvandlar solljus direkt till elektricitet och solenergi är därmed den elektricitet som produceras av dessa solceller. Solceller finns i olika storlekar och utföranden, från små paneler som används för att ladda mobiltelefoner till storskaliga installationer som försörjer hela samhällen med el.

Hur fungerar solenergi?

När solstrålar träffar solcellens yta, absorberas fotonerna från ljuset. Detta skapar en elektrisk laddning och genererar likström. Likströmmen omvandlas sedan av en växelriktare till växelström, som är den typ av elektricitet som används i hushåll.

Köp solceller hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av solceller som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken solcell som vi kan erbjuda.

Filtrera

5 träffar

Sortera på
EcoFlow
4 699  kr
EcoFlow
12 499  kr
EcoFlow
6 899  kr
Xtorm
1 899  kr
Xtorm
4 999  kr