Spånskivor

Behöver du skivmaterial till ditt nya bygg eller möbelprojekt? Spånskivor är prisvärda byggskivor med stort arbetsområde. I vårt sortiment finns spånskivor av hög kvalité med olika tjocklekar och kantutföranden.

Vad är spånskivor?

Spånskivor kallas skivor som skapas genom att sågspån blandas med lim och pressas under högt tryck och värme. Detta resulterar i en formstabil och lätthanterlig skiva med bra hållfasthet. Jämfört med andra träfiberskivor har spånskivor ett lägre pris och är något lättare men också något svagare. Spånskivor är normalt fuktkänsliga och ska därför användas i torra utrymmen inomhus. Däremot finns det spånskivor med fukttrög kärna att använda i miljöer med högre fuktighet såsom garage, källare, förråd och tvättrum.

Användningsområden för spånskivor

Fördelen med spånskivor är att de kan användas till många olika projekt både inom bygg och möbeltillverkning. Vill du bygga skåp eller hyllor är spånskivor ett utmärkt material för detta. Annars är spånskivor ett mycket populärt att använda för innerväggar och tak. På Byggmax har vi dessutom golvspånskivor som med sina profilerade kanter är perfekta att användas till undergolv.

Köp spånskiva till bra pris hos Byggmax

Spånskivor är ett riktigt användbart material för både små och stora projekt. Välkommen att kolla in vårt sortiment av spånskivor som du kan köpa bekvämt från oss. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilka spånskivor och golvspånskivor vi kan erbjuda.

filter-white Filtrera

3 träffar

Sortera på
Från 139  kr
10x800x1200 mm
99 95  kr
2 99  kr